Index Vakbarát Hírportál

A pokol élővilágát tanulmányozza Cserhalmi György és Alföldi Róbert

2023. április 5., szerda 12:44

Hartung Attila új filmjében kimondottan neves színészgárdával dolgozik, melyet a ráckeresztúri Pázmándy–Brauch-kastélyban forgattak. A pokol élővilága című film egy család belső titkait, hazugságait és elhallgatott nyomorát dolgozza fel egy közös vacsora keretén belül.

Henrik élete romokban hever. Tönkretette őt a hírhedt Szentiványi család, akik ellen bosszút esküdött. Közel jár ahhoz, hogy a família bűnlajstromát napvilágra hozza. Erre nincs is megfelelőbb alkalom, mint egy ünnepi vacsora, ahogy azonban telik az idő, rájön, hogy könnyen lehet, amit eddig igaznak hitt, köszönőviszonyban sincs a valósággal – olvasható a film leírásában. 

Profi csapat, baráti kör

Hartung Attila rendező új filmje egy ünnepi vacsora keretein belül kalauzol el minket a Szentiványi család titkaiba és hazugságaiba.

Ebben a történetben is a bűn kérdésköre foglalkoztat, az elszámoltathatóság szubjektivitása és annak következményei. Ez egy dráma, horrorelemekkel, amiben a sokszor ismételt családi anekdoták ferdítései és hazugságai mögött meghúzódó, tovább öröklődő traumákkal igyekszünk szembenézni. A forgatás feszített tempóban zajlott, de nagyon nagy pluszenergiát ad, hogy a legjobb barátaim és alkotótársaim vesznek körül a folyamatban

– mesélte el a rendező az Indexhez eljuttatott közlemény szerint.

A forgatókönyvet a rendező Veres Attilával közösen írta, a film producere Iványi Petra, operatőre M. Deák Kristóf. A főszereplőt, Henriket Nagy Márk alakítja, míg a hírhedt Szentiványi család tagjait Cserhalmi György, Alföldi Róbert, Mészöly Anna, Tenki Réka, Hay Anna és Lengyel Tamás formálják meg. A film vágója Duszka Péter Gábor, zeneszerzője Konsiczky Dávid. A pokol élővilága látványtervezője Varga Magdolna, a jelmezeket Nagy Adrienn tervezte.

(Borítókép: Nagy Iza / Lupa Pictures)

Rovatok