Index Vakbarát Hírportál

Veszprémben lép fel a Kraftwerk

2023. április 14., péntek 18:12

A Kraftwerk német zenekar – amely világszerte főképp az elektronikus zene úttörő jellegű népszerűsítéséről és műveléséről híres – Veszprémben ad koncertet a nyáron.

Ugyan hivatalos közleményt még nem adtak ki, a Kraftwerk egy Facebook-eseményt már létrehozott a magyarországi fellépésről. Eszerint a veszprémi Gyárkertben lépnek fel augusztus 9-én – vette észre a hvg.hu.

A portál szerint sejthető, hogy a fellépés a Európa Kulturális Fővárosa (EKF) projektben valósul majd meg. Az együttes korábban lépett már fel Magyarországon, legutóbb 2018-ban, a Papp László Sportarénában, előtte pedig a Balaton Soundon is.

A Kraftwerk német zenekar világszerte főképp az elektronikus zene úttörő jellegű népszerűsítéséről és műveléséről híres. Az 1970-es évek több más kísérletező és kiemelkedő elektronikus zenekarához hasonlóan a rockzene progresszív jellegű német vonulatából, a „kraut-rock”-ból különültek el. Hamarosan tudatosan és kizárólagos jelleggel áttértek az elektronikus hangszerekkel való kísérletezgetésre.

Rovatok