Index Vakbarát Hírportál

Lehet, hogy egyszer mindennek vége lesz, de itt az idő megünnepelni, ami van

2023. április 17., hétfő 21:41

Csütörtökön nyit a 2023-as Budapesti Tavaszi Fesztivál a Margit-szigeten. A megnyitó estéjén a Kristály Színtér udvarán lesz látható és hallható Marton Szabolcs: KVARK című audiovizuális koncertje, amely a mulandóság témáját járja körbe.

A 43. Budapesti Tavaszi Fesztivál április 20. és május 2. között közel 30 helyszínen több mint 50 eseményt kínál Budapest lakói és látogatói számára. Programkínálata idén is a városi sokszínűség, nyitottság és megújulás jegyében invitál kikapcsolódásra, szórakozásra, elmélyülésre, gondolkodásra, kapcsolódásra.

Egy város legtisztább tükre mindig a benne lüktető kultúra. Ahogy Budapest az elmúlt másfél évszázadban a sokszínűség szimbólumává vált, úgy lett egyre izgalmasabb művészetének folytonos megújulása és a hagyományok finom rögzítése közötti átjárás

– vallja a Budapesti Tavaszi Fesztivál.

Idén közel 50 program dolgozza fel korunk és környezetünk jelenségeit változatos művészeti és kulturális eszköztárral. Sok közülük lehetőséget nyújt az aktív részvételre, műfajokon és generációkon átívelve.

A fesztivál megnyitó estéjén a Kristály Színtér udvarán lesz látható és hallható Marton Szabolcs KVARK című audiovizuális koncertje, amely a mulandóság témáját járja körbe.

Nem egy tragédiaként kell megélni, hogy egyszer vége lesz, hanem pont amiatt van most értelme.

Az előadáson a zenekar szimfonikus hangzással, különleges effektekkel és képi világában kivételes vetítéssel egy olyan világot hoz létre, amely magával ragad, a koncert végén pedig nehezen ereszt. A koncerten egy zenei kísérlet részesei lehetünk. Kilendít a komfortzónánkból, és egy különleges, szürreális élményt élhetünk általa át.

A KVARK-projektről korábban már mi is írtunk, aki pedig szeretne egy kis képet kapni arról, hogy mire kell számítani Marton Szabolcséktól, hallgasson bele a tavalyi koncertjükbe.

Az első Budapesti Tavaszi Fesztivált (BTF) 1981-ban rendezték meg, célja a főváros és az ország turisztikai forgalmának élénkítése volt akkoriban egyedülálló, nemzetközi sztárokat is felvonultató műsorkínálattal. Az évtizedek során folyamatosan fejlődő profillal, különböző szervezeti háttérrel, de mindig a főváros és az állam együttműködésével valósult meg a BTF.

A 2023-as fesztivál részletes programját megtalálja a BTF weboldalán.

Rovatok