Index Vakbarát Hírportál

Megihlették a mai felhők? Írjon róluk valamit

2023. április 17., hétfő 21:08

Szépirodalmi pályázatot hirdet a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál. A pályázat hívószava a Petőfi-évhez kapcsolódva: Felhők. Műfaji megkötése nincs, egy szerző csak egy, másutt még nem publikált alkotással nevezhet. A nevezés jeligés. A pályázat összdíjazása 600 ezer forint, a győztesekről szakmai zsűri és közönségszavazás dönt majd.

Kortárs magyar szerzők magyar nyelvű műveit várja maximum 6000 leütés terjedelemben a PesText Nemzetközi Irodalmi Fesztivál Felhők témakörben. A pályázat zsűrizése két körben zajlik. Alapos előválogatást követően a legjobb tizenegy pályamű kerül az elismert szakemberekből álló főzsűri elé. Idén

A szervezők felhívják a figyelmet, hogy kizárólag jeligés pályázatot fogadnak el, a beérkezett dokumentumon nem szerepelhet a szerző neve, míg az e-mailben igen, viszont a csatolt dokumentumban csak a jeligét kérik feltüntetni. A jelige minimum nyolc karakterből álljon, lehetőleg tartalmazzon betűket és számokat is – teszik hozzá.

A pályázatra kizárólag olyan művek nevezhetők, amelyek sem online, sem nyomtatott formában nem jelentek meg, megjelenésük jelenleg nincs folyamatban, és a pályázat lezárulásáig nem is várható.

A shortlistre került írások közül egy nyeri el a zsűri fődíját, egy pedig közönségdíjat kap, mindkét írást lefordítják angolra, valamint azok megjelennek a fesztivál zinjében is. A nyertes szerzők bruttó 300-300 ezer forint jutalomban részesülnek, valamint meghívást kapnak a PesText fesztiválra – áll a közleményben. A közönségdíjra bárki szavazhat 2023. 07. 23. és 2023. 08. 20. éjfél között.

A világirodalmi fókuszú PesText szeptember 27. és 30. között ötödik alkalommal valósul meg Budapesten a Magyar Irodalmi Jogvédő és Jogkezelő Egyesület (MISZJE) és a Petőfi Kulturális Ügynökség szervezésében, támogatói a Magyar Kultúráért Alapítvány, a Petőfi Kulturális Ügynökség, a Petőfi Irodalmi Múzeum, valamint a Nemzeti Kulturális Alap. 

A PesTexttel és a pályázattal kapcsolatos további információk a fesztivál Facebook-oldalán találhatók.

Rovatok