Index Vakbarát Hírportál

Koncerttel ünnepel jubileumot az Edda

2023. április 19., szerda 12:27

2024-ben ötven éve lesz annak, hogy az ország egyik legismertebb rockzenekara, az Edda Művek megalakult és a rockzene szolgálatába állt. A Pataky Attila vezette legendás együttes ez alkalomból 2024. március 9-én, a Papp László Budapest Sportarénában tartja koncertjét.

Ez az este az Edda Művek pályafutásának egyik jeles állomása lesz, ahol megidézik az elmúlt 50 év meghatározó pillanatait a „bakancsos” időktől napjainkig. Egy hatalmas rock-ünnep lesz az ikonikus zenekarral, mert

Mi vagyunk a rock, mi vagyunk az élet!

– idézi a zenekar egyik ikonikus mondatát a szervezők sajtóközleménye.

Az Edda Művek nevéhez az elmúlt évtizedekben több millió eladott album, generációkon átívelő megannyi sláger, megszámlálhatatlan koncert itthon és a határon túl, szakmai díjak és kitűntetések köthetők.

A magyar zene egyik örök érvényű, megkerülhetetlen szereplői lettek, pályafutásuk alatt keményen megküzdöttek ezért a státuszért. 

Bevállalós életet élt

Pataky Attila félévenként jár szűrővizsgálatra, ugyanis évekkel ezelőtt a saját bőrén tapasztalta meg, hogy a kivizsgálás akár életet is menthet – írta meg korábban az Index. Kiderült, hogy a daganatos elváltozást műtét nélkül győzte le Pataky Attila.

Az Edda Művek énekese pedig saját történetével hívja fel a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára.

Pataky Attilánál 6 évvel ezelőtt diagnosztizáltak daganatos elváltozást. Akkor úgy döntött, nem vállalja a műtétet, hanem megkeresi a kiváltó okot, és megszünteti azt. Ám kiemeli: ez nem igaz mindenkire, van, hogy már csak a műtét segít.

(Borítókép: Pataky Attila énekes az Edda Művek koncertjén a Papp László Budapest Sportarénában 2020. március 7-én. Fotó: Mohai Balázs / MTI)

Rovatok