Index Vakbarát Hírportál

Leállították a legújabb Star Wars-sorozat forgatását

2023. április 21., péntek 12:46

A legújabb Star Wars-sorozat forgatását leállították földcsuszamlással kapcsolatos aggodalmak miatt. Az Andor forgatása az angliai Dorset megyében, Worth Matravers közelében található, használaton kívüli Winspit kőbányában lett volna.

A sorozat a 2016-os Rogue One című spin-off film előzménye, és a főszereplő Cassian Andort követi. A National Trust szóvivője megerősítette, hogy a forgatás biztonsági okokból elmaradt − írta meg a BBC.

A stáb két évvel ezelőtt már forgatott a helyszínen, és arra számítottak, hogy ott folytathatják a munkát.

A bányát üzemeltető cég vezetője elmondta, hogy a „közelmúltban tapasztalt viharos időjárás miatt, amely megnövelte a sziklaomlás és a földcsuszamlás kockázatát”, biztonsági aggályok merültek fel.

A dorseti partvidékre látogató turistáknak is azt tanácsolták, hogy kövessék a jelzéseket, és a felmérések elvégzéséig maradjanak távol a nem biztonságos területektől. A Star Wars-sorozat forgatása 2021 májusában kezdődött az Egyesült Királyságban, a főszereplő Diego Lunát és a rohamosztagosokat a lancashire-i Cleveleys strandján látták.

Churcher hozzátette, hogy

a part és a sziklák ezen a partszakaszon, beleértve a kőbányát is, instabilak lehetnek, és természetesen hajlamosak a földcsuszamlásokra és lezuhanásra − különösen a szélsőséges időjárás, például heves esőzések és forró, száraz időszakok után.

„Az embereknek jóval távolabb kell maradniuk a szikláktól és a sziklák szélétől, és arra kérünk mindenkit, hogy ne látogassanak el a Winspit kőbányába, amíg szakértőink meg nem győződnek arról, hogy a helyszín ismét biztonságos” − fogalmazott. 

Rovatok