Index Vakbarát Hírportál

Színes programkavalkád várja az érdeklődőket Veszprémben

2023. április 24., hétfő 13:45

Május 7. és 14. között kerülnek megrendezésre a 30. Gizella Napok Veszprémben, ami minden eddiginél színesebb programpalettával hívogatja a látogatókat.

Az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében május 7. és 14. között tartják a 30. Gizella Napokat Veszprémben, a fesztivál ideje alatt 70 program várja az érdeklődőket 30 helyszínen – írta meg az MTI.

A Veszprémi Programiroda Kft. ügyvezetője, Zalavári Eszter hétfői sajtótájékoztatójukon elmondta, új fesztiválra számíthatnak a veszprémiek és az érdeklődő látogatók.

A történelmi felvonulást május 13-án tartják, megnyílik a megújult várnegyed, ahol a város rangos elismeréseit adják majd át a Gizella Napok keretein belül, és látható lesz a várnegyed megújulását bemutató kiállítás is.

Lesznek képzőművészeti, zenei, irodalmi és gasztronómiai programok is. A képzőművészeti elfoglaltságokkal (szabadtéri festészet, grafikai bemutató és workshopok) az Óváros tér udvaraiban találkozhatnak majd az érdeklődők. Akik az irodalmi programok iránt érdeklődnek, a Veszprém testvérvárosaiból érkező költők, írók részvételével irodalmi sétára indulhatnak, a zene kedvelőit öt belvárosi helyszínen várják, itt lesz többek között 30Y-, Péterfy Bori-, Csík zenekar-, Gyöngyhalász- és Hősök-koncert.

De lesz nemzetközi fúvószenekari találkozó, és fellép a Gizella Női Kar. Porga Gyula, Veszprém polgármestere elmondta, hogy Adamis Anna költő lesz a fesztivál megnyitójának szónoka. A programokról szólva jelezte, hogy Veszprém városrészei önálló arculattal jelentek meg a fesztiválon.

Lehotay Judit, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. kulturális projektmenedzsere a gyerekkertben hétvégente megrendezésre kerülő kicsiknek szóló érdekességekről beszélt. Fellép majd Halász Judit, a Kaláka, az Apacuka, a Kiskalász. Lesz hangszerbemutató és hangszerkiállítás is, mesedarabok premierje, amatőr bábszínházi találkozó és bábos felvonulás több száz bábos részvételével.

(Borítókép: Péterfy Bori a Péterfy Bori & Love Band koncertjén  a VOLT Fesztiválon 2014. július 5-én. Fotó: Nyikos Péter / Index)

Rovatok