Index Vakbarát Hírportál

Új előzetest kapott az ötödik Indiana Jones-film

2023. április 25., kedd 17:56

Az Indiana Jones és a sors tárcsája című alkotás új, magyar előzetese végre elérhető YouTube-on. A sorban ötödik Indiana Jones-filmet egyszerre övezi kíváncsiság és szkepticizmus, az új előzetesből pedig mindenki levonhatja saját következtetéseit, vajon mit tartogathat a természetfeletti erők nyomában járó professzor történetének új fejezete.

Indiana Jones karaktere az egyik legikonikusabb Hollywood történetében. Bár egy ideje eltűnt a térképről a kedvelt franchise, az ostoros, kalapos régészprofesszor karaktere sosem kopott ki teljesen a köztudatból.

Ezt a lehetőséget lovagolja most meg a Disney, ami a Lucasfilm megvásárlásával nemcsak a Star Wars univerzumához, hanem Indiana Jones hagyatékához is zavartalanul hozzáfér.

Kreatív ellentét

Ezután az egyetlen kérdés, ami maradt, hogy vajon a címszereppel összeforrt Harrison Ford hajlandó lesz-e még egyszer belebújni a professzor bőrébe. Ezen a fronton szerencsésnek bizonyult a cégóriás, ellenben rendezői oldalon már kevésbé.

Bár kezdetben (2016-ban) a széria korábbi részeit rendező Steven Spielberg elvállalta a megbízást, a kreatív ellentétek miatt 2020-ban lemondott a rendezői székről, viszont produceri szerepben a projektben maradt.

Ez némi bizalmatlanságot szült a projekttel szemben, tekintve, hogy az új Star Wars-filmeknél is hasonlóan kopott ki George Lucas az alkotói körből – bár itt Spielberg bennmaradt a projektben.

Ezzel szemben pozitív hírként érkezett, hogy a zeneileg is ikonikus alapmű eredeti zeneszerzője, John Williams – akárcsak a Star Wars-filmeknél – visszatér.

Ön szerint jó ötlet volt folytatni az Indiana Jones filmsorozatot?

  • 621
    Szerintem remek ötlet. Az egyik kedvencem!
  • 408
    Adok neki egy esélyt, aztán meglátjuk mi lesz.
  • 172
    Ezt is el fogják rontani.

Az új előzetes azért is izgalmas, mert zeneileg egy különleges trükköt vet be, ahol a The Rolling Stones híres számát, a Sympathy For The Devilt keverik az eredeti, jól ismert vezérdallammal.

A történet újabb cselekményszálaira is fény derül a trailerből, ahol főhősünk ismét a régi ellenség, a nácik ellen száll harcba, valamint családjának rokoni szálait is tovább szövik az alkotók. „A sors tárcsája” alcímű film 2023 júniusában kerül a mozikba.

Rovatok