Index Vakbarát Hírportál

Michael J. Fox: Nem érem meg a nyolcvanat

2023. április 30., vasárnap 15:34

Michael J. Fox, a Vissza a jövőbe filmek 61 éves sztárja kezd megbékélni azzal, hogy milyen nehézzé vált a Parkinson-kórral vívott több mint 30 éves harca. A színész elárulta: egyre nehezebb a küzdelem, emiatt nem tartja valószínűnek, hogy megéri a 80 éves kort.

Michael J. Fox a CBS Sunday Morning című műsorának vendége lesz, az epizód előzetesében pedig rendkívül őszintén beszélt betegségéről.

Nem leszek 80 éves

– ismerte el a Vissza a jövőbe 61 éves sztárja.

Jane Pauley újságíró azt mondta Foxnak, hogy nem pazarolta el az életét, de a betegsége egy napon megmondja, mikor jön el az ő ideje.

Igen, ez, ez dörömböl az ajtón. Nem fogok hazudni. Egyre nehezebb, egyre nehezebb. Egyre keményebb. Minden nap egyre keményebb

– válaszolta a színész.

Michael J. Fox ezután arról beszélt, hogy műtéten esett át azért, hogy eltávolítsanak egy jóindulatú daganatot a gerincén, ám a beavatkozás nem sikerült, így már nem képes a lábait, a karját, a könyökét, az arcát és a kezét használni – írja a Page Six.

Nem a Parkinson-kórba halsz bele, hanem Parkinson-kórral halsz meg

– fogalmazott.

A Vissza jövőbe című filmekben Marty McFlyt alakító színésznél 29 éves korában diagnosztizáltak agyi rendellenességet. Azóta a betegség kutatásának egyik vezető szószólója lett, sőt 2000-ben megalapította a Michael J. Fox Alapítványt, hogy segítsen a közvélemény felvilágosításában és a tanulmányok finanszírozásában.

(Borítókép: Michael J. Fox 2023. március 14-én. Fotó: Frazer Harrison / Getty Images / SXSW)

Rovatok