Index Vakbarát Hírportál

Szakított a közmédia a Demeter Szilárdhoz köthető céggel

2023. május 1., hétfő 09:56

Az MTVA és a PMG felbontotta a Petőfi TV és Petőfi Rádió műsorgyártására vonatkozó szerződésüket – olvasható a szűkszavú közlemény Kultura.hu oldalán. A két cég 2022 októberében kötött szorosabb együttműködést a Petőfi-bicentenárium méltó megünneplésének jegyében.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és a Petőfi Media Group (PMG) közös megegyezéssel felbontotta a Petőfi TV és Petőfi Rádió műsorgyártására vonatkozó szerződésüket. Májustól tehát a két közszolgálati csatorna műsorait nem a PMG fogja készíteni.

A Petőfi-emlékév megvalósításában kiemelt szerepet vállaló Petőfi Media Group 2022 októberében kötött szorosabb együttműködést a közmédiával. Az akkori közleményük szerint „a közmédia célja, hogy az együttműködésnek köszönhetően a Petőfi-emlékév eseményei a leghatékonyabb tartalom-előállítási módok alkalmazásával a fiatalok legszélesebb körét elérjék”.

Stratégiai partnerség 

Papp Dániel, az MTVA vezérigazgatója kiemelte, hogy a klasszikus tartalom-előállítási módok mellett ma már elengedhetetlen az új eszközök, platformok teljes körű használata. „A két szervezet közötti stratégiai partnerség lehetőséget biztosít a közmédia számára, hogy ezeket a megoldásokat a lehető leghatékonyabban vonja be a tartalomkészítésbe amellett, hogy a műsorok továbbra is képviselik a közmédia által támasztott magas elvárásoknak megfelelő minőséget.”

Lóczi János, a Petőfi Media Group Nonprofit Kft. ügyvezetője akkor azt hangsúlyozta, hogy a Petőfi-bicentenárium méltó megünneplése jegyében az MTVA és a PMG közötti együttműködés célja, hogy a kulturális élet meghatározó szereplőinek, alkotóművészeinek olyan adáskoncepciókban biztosítsanak megjelenési lehetőséget, amely szélesebb célcsoportokhoz juttat el kulturális edukációt.

A Petőfi Media Group Nonprofit Kft. a Demeter Szilárdhoz, a Petőfi Irodalom Múzeum (PIM) főigazgatójához köthető Petőfi Kulturális Ügynökséghez tartozik.

Rovatok