Index Vakbarát Hírportál

Szulák Andrea: Tisztességes közkatona vagyok, nem izélem meg a parancsot

2023. május 4., csütörtök 05:46

Nem tudom, mi kellene ahhoz, hogy valaki Magyarországról legyen világsztár, mondta az Index Sunday Brunch adásában Szulák Andrea Máté Péter-díjas magyar énekesnő, színésznő, műsorvezető. Szerinte a művészek kiszolgáltatott helyzetben vannak, és nem csak Magyarországon vannak magukra hagyva.

Én itthon akartam világsztár lenni. Nekem itthon tapsoljanak, az a valami!

– mondja Szulák Andrea, majd hozzá is teszi, hogy itthon mindent meg is kapott. Mindezek ellenére fontosnak tartja elmondani, hogy a művészek kiszolgáltatott helyzetben vannak. Szerinte a válasz erre nem az, hogy minden utcazenészt el kell kezdeni támogatni, de ha nem adunk pénzt, akkor kultúra sem lesz. A művészek ugyanis a tehetségüket állítják a kultúra szolgálatába, éppen ezért

művészeti mecenatúra nélkül nincsen művészet sem.

Minden a Sunday Brunch adásában

Szulák Andrea önmagáról ezt mondja: „Tisztességes közkatona vagyok, nem izélem meg a parancsot, mert akkor szaporodik”, ám azt is megjegyzi, hogy ő soha nem politizál, ahhoz ugyanis nem tartja magát elég dörzsöltnek. Mint fogalmaz: „Nem is tudom, kik vannak pozíciókban, mert mire a nevüket megtanulnám, már nincsenek is ott. Én egy kalandornő vagyok, aki szereti a jazzt, a popzenét, de még a színházat is.”

Ha valaki nem látta volna Csiby Gergely és Szulák Andrea beszélgetését, a fenti YouTube-videóra kattintva meghallgathatja. A hétvégén pedig tartsanak velünk, mert a Sunday Brunch következő vendége Csepregi Éva énekesnő, színésznő lesz, aki nemcsak a Neoton Família legérdekesebb történeteit idézi fel, de azt is elmondja, hogy hamarosan mivel lepi meg közönségét.

(Borítókép: Csiby Gergely és Szulák Andrea. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok