Index Vakbarát Hírportál

Eladó a sziget, ami többször is volt Agatha Christie történeteinek helyszíne

2023. május 10., szerda 17:23

Ritkán válik eladóvá egy komplett sziget, főleg úgy, hogy azon több objektumot is automatikusan megkap az új tulajdonos, arról már nem is beszélve, hogy egy most eladóvá vált sziget ismert helyszín. Többek között a Tíz kicsi néger és a Nyaraló gyilkosok című krimi is ezen a szigeten játszódik.

Eladó az a kis angliai sziget, amely Agatha Christie két híres regényében is szerepel – adta hírül az MTI.

Az Anglia déli részén található Burgh-sziget ihlette az írónő 1939-ben kiadott Tíz kicsi néger és az 1941-es Nyaraló gyilkosok című krimijét.

A szigetet 15 millió fontért (6,4 milliárd forintért) kínálják a vásárlóknak. Aki megveszi, egyúttal hozzájut a szigeten található luxushotelhez, az ország egyik legrégebbi kocsmájához és ahhoz a tengerparti házikóhoz, amelyet Christie-nek építettek.

A nyolc hektáron elterülő sziget 250 méterre fekszik a parttól, Bigbury-on-Sea település közelében. Apálykor száraz lábbal megközelíthető, dagálykor különleges, magasított homokjáró szállítja oda a turistákat.

A szigetet és a szállodát 2018-ban Giles Fuchs vásárolta meg. A jelenlegi tulajdonos elárulta, hogy a szigeten található szállodára 2022-ben kapott felújítási engedélyt.

A tervezett fejlesztés magában foglalja a szálloda új nyugati szárnyát, a szigeten található bár és a 14. századi Pilchard Inn bővítését, új személyzeti szobákat, egy gyógyfürdőt és egy éttermet.

Nem én vagyok a megfelelő ember erre a munkára, mert ha egyszer belekezdesz, akkor az egészet végig kell csinálni. Ez is egy jelentős összegű készpénz, és köszönöm szépen, de nem akarok újabb 7 millió fontot erre fordítani. Van egy nagy üzletünk Londonban, és bár át tudnám irányítani a pénzt, de a szálloda mindig is egy szerelemprojekt volt; megmentettünk valamit, ami már évek óta létezett, és amibe a családunk beleszeretett. De ennél többet nem akarunk tenni, számunkra nincs értelme. A pénzből inkább további épületeket vásárolnánk Londonban

– nyilatkozta Fuchs, az Office Space in Town igazgatója a BBC Newsnak.

Azt mondta, hogy a szálloda működtetésével járó hatalmas érzelmi erőfeszítés kimerítette. Ahogy fogalmazott: „a szálloda egy igényes szerető, akinek az életébe egyre inkább belekeveredtem – a saját életem és az üzleteim rovására”.

A szálloda forgalma a 2018-as körülbelül 2,4 millió fontról tavaly körülbelül 6,3 millió fontra emelkedett.

(Borítókép: Burgh-sziget. Fotó: Matt Cardy / Getty Images)

Rovatok