Index Vakbarát Hírportál

Geszti Péter ismét egykori mentoráltja hóna alá nyúlt

2023. május 24., szerda 18:06

Megjelent a Roma Soul zenekar legújabb dala. Az Oláh Gergő vezette együttes ezúttal Bruno Mars és Mark Robson világslágerét, az Uptown Funkot dolgozta fel, ötvözte a klasszikus cigányzenével.

„A Roma Soul zenekar neve és koncepciója egy MR2 Akusztik-koncerten született meg, ahol a Modern Talking You're my Heart, You’re my Soul dalát dolgoztuk fel cigány stílusban, popzenekarral” – mondta Oláh Gergő, a 2012-es X-Faktor győztese korábban a port.hu-nak.

Az egész egy jó poénnak indult, amiből végül egy nagyon komoly projekt lett, és megszületett a »Roma Soul« stílus! A zenekar felállásának a koncepciója az, hogy roma és nem roma, autentikus és modern zenészek játszanak és alkotnak együtt valami újat és korszerűt.

A zenekar most a világslágerré vált Uptown Funk című dalt (Mark Ronson ft. Bruno Mars) dolgozta fel, amelynek videóklipjét a Szimpla Kertben forgatták Jimy J. Hollywood rendezővel.

A Roma Soul stílusának lényege, hogy a klasszikus cigányzenét ötvözik a kifejezetten trendi, mai alapokkal, groove-okkal és effektekkel. Repertoárjukban felcsendülnek többek között az ABBA, a Modern Talking, a Queen, Bruno Mars, az AC/DC és a Boney M. dalai, valamint a legnagyobb magyar slágerek korábban még soha nem hallott zenei feldolgozásban.

A Roma Soul zenei programjának kidolgozásában Oláh Gergő egykori x-faktoros mentora, Geszti Péter vett részt.

Rovatok