Index Vakbarát Hírportál

Szobrot állítanak Tina Turner emlékére

2023. május 28., vasárnap 10:27

A 83 éves korában meghalt Tina Turner emlékére emlékművet állítanak a Tennessee állambeli Brownsville-ben, nem messze attól az iskolától, ahová középiskolásként járt.

83 éves korában vesztette életét Tina Turner. Az énekesnő természetes halált halt otthonában. Az elmúlt években a legendás énekesnő egészségügyi állapota megromlott. 2016-ban bélrákot diagnosztizáltak nála, 2017-ben pedig veseátültetésen esett át.

Nem csupán a zenei élet legnagyobbjai, de a sportvilágtól kezdve a politikai eliten át, gyakorlatilag mindenki az énekesnőt gyászolta és gyászolja is. Svájci otthona előtt többen is mécsesekkel és virágokkal rótták le kegyeletüket.

A TMZ-nek adott interjúban nemrég a Tennessee állambeli Brownsville város polgármestere, Bill Rawls kijelentette:

szándékában áll szobrot állítani a rock 'n' roll királynője tiszteletére, ehhez pedig már megszerezte a szükséges támogatásokat is.

The Sun arról ír, Tina Turner emlékműve valószínűleg a Brownsville-i Heritage Parkban lesz elhelyezve, nem messze a Carver High Schooltól, ahová tinédzserként járt.

Amikor Tina színpadra lépett, az egész tér az övé volt. Azt szeretnénk, hogy a róla készült szobor ezt a szenvedélyt elevenítse fel

– fogalmazott a város polgármestere.

Rovatok