Index Vakbarát Hírportál

Martin Scorsese Jézusról forgat filmet

2023. május 29., hétfő 18:07

Martin Scorsese éppen a cannes-i filmfesztivál utáni olaszországi turnéján van, ahol a hétvégén találkozott Ferenc pápával, és bejelentette, hogy filmet fog készíteni Jézusról.

Martin Scorsese szombaton a Vatikánban tartott római konferencián jelentette be, hogy filmet készít Jézus Krisztusról. A filmrendező úgy fogalmazott, hogy a pápa művészekhez intézett felhívására az egyetlen általa ismert módon válaszolt: egy Jézusról szóló film forgatókönyvének elképzelésével és megírásával – írja a Variety.

Majd hozzátette, hogy hamarosan nekilát a film elkészítésének, utalva ezzel arra, hogy ez lehet a következő filmje.

Szintén szombaton, mielőtt részt vett volna a konferencián – amelynek címe A katolikus képzelet globális esztétikája –, Scorsese és felesége, Helen Morris találkozott Ferenc pápával egy rövid magánaudiencián a Vatikánban.

A konferenciát a La Civiltà Cattolica című jezsuita kiadvány és a Georgetown Egyetem szervezte. Antonio Spadaro, a vallási folyóirat szerkesztője a kiadvány honlapján elmondta, hogy beszélgetésükön Scorsese felváltva tett utalásokat filmjeire és személyes anekdotákra, és kifejtette, hogy mennyire megindította őt a szentatya felhívása.

Scorsese megemlítette, hogy csodálja Pier Paolo Pasolini Máté evangéliuma című filmjét, valamint beszélt saját 1988-as, Krisztus utolsó megkísértése című eposzának jelentőségéről is.

Rovatok