Index Vakbarát Hírportál

Bodrogi Gyula: Arra ébredtem, hogy meg voltam mentve

2023. június 23., péntek 09:36

Bodrogi Gyula éppen egy új magyar filmen, a Ma este gyilkolunk című krimi-vígjátékon dolgozik. A színész beszélt tavaly nyári betegségéről is. Mint mondta, „járt odaát, de Merkely Béla visszahozta, majd arra ébredt, hogy meg volt mentve”.

Otthonában lett rosszul tavaly nyáron a Nemzet Színésze címmel is kitüntetett Bodrogi Gyula. A színművészt légszomj gyötörte, állapota később egyre inkább romlani kezdett. Orvoshoz viszont nem akart menni, élettársa azonban ragaszkodott hozzá. Végül fel is hívták Merkely Béla Széchenyi-díjas kardiológust, a Semmelweis Egyetem rektorát, ami jó döntésnek bizonyult.

Én jártam odaát, de Merkely professzor visszahozott. Nekem megijedni sem volt időm, meg nem is voltam annyira magamnál, hogy megijedjek. Annyira emlékszem, mentem le a lépcsőn, éreztem valamit, visszafordultam, de akkor már Angéla hívta Merkely doktort, nekem ez az egész elszállt. Majd arra ébredtem, hogy meg voltam mentve! Engem valószínű a színpadról visz majd el a Jóisten, mert azt kértem. És hogyha szeret, akkor be is tartja, hogy addig éljek, amíg meg nem halok. De addig éljek, hogyha ez lehetséges

– mesélte a Borsnak a színművész.

Szó esett továbbá a most készülő új magyar filmről, a Ma este gyilkolunk krimi-vígjátékról, ahol igazi sztárparádé lesz: Kern András a főszereplő, de a filmvásznon feltűnik Pogány Judit, Koltai Róbert, Bánsági Ildikó, Hámori Ildikó, Bodrogi Gyula és Jordán Tamás.

A legendás színművész kulisszatitkokat is elárult a forgatásról. Mint mondta, a filmben egy színészotthon lakói a főszereplők, ahol gyilkosság történik. Az egyik idős színész saját szakállára nyomozni kezd, egymás után kihallgatja a gyanúsítottakat, és rá kell jönnie, hogy a tettest megtalálni ennyi kitűnő színész között mesterdetektívhez méltó feladat.

Rovatok