Index Vakbarát Hírportál

Elment fizetés nélküli szabadságra, 12 év múlva neves bloggerként tért vissza

2023. június 24., szombat 09:59 | aznap frissítve

Kiss Norbert Ádám nem ismeretlen a magyarok előtt. Riporterként láthattuk őt a Duna televízión, a TV2 és az RTL Klub híradóiban. Majd 2012-ben gondolt egyet, és lelépett az országból. 2023-ban meg gondolt egyet, és úgy döntött, hazatér. Ráadásul éppen azért, amiért elment.

Legújabban gasztronómiai videóiról ismert Kiss Norbert Ádám, bár a YouTube-on inkább Norbert Ádám néven tarol. Ennek oka sokkal prózaibb, mint azt gondolnánk. És azzal, amit mond, nagyon vitába sem lehet szállni: 

A Kiss ugyanis angolul csókot jelent, 

s bár Norbi filmeket forgat, de csakis olyanokat, amelyek a gasztronómiáról szólnak. És az olyan videókban, amelyekben séfek, tulajdonosok, gasztronómiai szakértők szólalnak meg, a felvételeken legfeljebb hússzeletek ölelkeznek a zöldségekkel, az üveg pedig hűvös bortól, pezsgőtől párás.

De mi az a casual dining?

Merthogy az elmúlt tizenkét évben Norbi egészen komolyan belevetette magát a gasztronómia világába. Hollandiában kreatív (Kiss)nagyfőnök, a fine dining konyhák, műhelyek rejtekéből pedig olyan kisfilmekkel jelentkezik, amelyek legfőképpen arról szólnak, amiről az Index kulturális rovatának podcastjában, az arútluK című műsorban is beszél, hogy

Norbi arról is beszél, hogy ideje volna már Magyarországon is elterjeszteni a casual dining fogalmát, de erre kellene találni egy magyar szót, kifejezést. 

Segítsünk Norbinak, tegyünk javaslatot, hátha könnyíthetünk ezen a folyamaton.

Mi legyen a casual dining magyarul?

  • 259
    Nem kell mindenre magyar kifejezés
  • 257
    Mint otthon
  • 137
    Ülj le, és egyél!
  • 133
    L'zser
  • 103
    Hozok valamit!
  • 85
    Nagyi főztje
  • 27
    Kihajtott ingben

Aki pedig lemaradt volna az arútluK podcast előző adásáról, vagy újra meghallgatná a beszélgetést, az  ide kattintva megteheti.

(Borítókép: Kiss Norbert Ádám. Fotó: Karip Tímea / Index)

Rovatok