Index Vakbarát Hírportál

Életfogytiglant is kaphat az Oscar-díjas színész

2023. június 30., péntek 13:39

Kevin Spacey szexuális zaklató, aki férfiakat inzultál, és nem tiszteli a határokat – mondta ki egy brit ügyész pénteken az Oscar-díjas színész szexuális bűncselekmény vádjával indított tárgyalásának elején – írja a Reuters.

A 63 éves Spacey ártatlannak vallotta magát számos – négy férfi ellen elkövetett, 2001 és 2013 között történt – szexuális bűncselekmény vádjában.

A londoni Southwark Crown Courtban Christine Agnew ügyvéd kiemelte az esküdteknek, hogy Spacey rendkívül híres színész, aki számos díjat nyert, ugyanakkor a vád szerint olyan férfi, aki szexuálisan bántalmaz más férfiakat. Hozzátette:

egy olyan férfi, aki nem tiszteli a személyes határokat, egy olyan férfi, aki, úgy tűnik, örömét leli abban, hogy mások tehetetlenek és kényelmetlenül érzik magukat, az egy szexuális zaklató.

Spacey, akit teljes nevén, Kevin Spacey Fowler néven perelnek, szürke öltönyben, aranyszínű nyakkendőben és szemüvegben jelent meg. 

Eltűnt a sztárvilágból

Az ellene felhozott vádak között többszöri szeméremsértő és szexuális erőszakos cselekedetek szerepelnek.

Súlyosabb bűncselekménnyel is vádolják: állítólag egy személyt beleegyezés nélkül szexuális tevékenységre kényszerített, amiért a maximális,

életfogytiglani börtönbüntetés jár.

A tárgyalás körülbelül négy hétig tart.

Spacey, aki több Oscar-díjat is nyert, hat éve tűnt el Hollywoodból, miután szexuális visszaéléssel vádolták meg.  Christine Agnew ügyvéd megkérte az esküdtszéket, hogy annak ellenére, hogy egy ilyen ismert emberrel van dolguk, vegyék figyelembe az esküjüket, és úgy járjanak el.

Ha önt vagy ismerősét erőszak éri a kapcsolatában, vagy ha valakiről úgy véli, emberkereskedelem áldozata lett, akkor hívja az Országos Kríziskezelő és információs Telefonszolgálatot a belföldről ingyenes 06-80-20-55-20-as számon vagy a nap 24 órájában ingyenesen hívható Áldozatsegítő Vonalat a 06-80-225-225-ös számon.

Személyesen az Önhöz legközelebbi Áldozatsegítő Központban kérhet segítséget, az Áldozatsegítő Központok címlistája itt található: http://vansegitseg.im.gov.hu

A NANE Egyesület bántalmazott nőknek és gyermekeknek szóló segélyvonala szerda kivételével minden hétköznap 18 és 22 óra között ingyenesen hívható a 06-80-505-101-es telefonszámon.

Rovatok