Index Vakbarát Hírportál

Hatalmas bulik és a régi Budapestet felfedező túra is lesz a hétvégén

2023. július 7., péntek 06:02

Szülőknek, gyerekeknek szóló programokkal, óriási bulikkal és utcabállal is várja a kikapcsolódni vágyókat a főváros a hétvégén. Számos kulturális program várható július 8-án és 9-én.

Különleges kulturális programok várják az érdeklődőket a hétvégén Budapesten és környékén. Lesznek szülőknek és gyerekeiknek szóló családi programok, továbbá felnőtteknek való tematikus séták, valamint táncos, zenés programok is.

Július 8-án, szombaton a pihenésre vágyó szülőket, de az eleven gyerekeket is várja a Kiosk Mom Juice nevű eseménye. Az étterem kéthetente szervez edukációs gyerekprogramokat, valamint lufihajtogatást, bábszínházat, bűvészmutatványokat és rajzversenyeket. Az étterem az anyukákra is gondol, őket  az Omorovicza beauty sarok és a Garden Schandon Spritz várja.

Szintén szombaton várja a kicsiket és nagyokat a Dínóverzum a BOK Sportcsarnokban. Itt 40 életnagyságú dinoszaurusz, interaktív VR-élmény és régészkedés várja majd a látogatókat.

A bulizni vágyó felnőtteknek sem kell unatkozniuk, ugyanis őket várja a Historical Tales. Ez alkalommal Worakls² és Mathame, valamint Hernan Cattaneo argentin DJ érkezik a budai várba.

A bulizós hangulat július 9-én, vasárnap is kitart, ugyanis a Budapest Park Fábián Juli utcabált tart a néhai énekesnő születésnapja alkalmából. Az eseményen több mint tíz zenész lép fel, akik egy kétórás Random Trip-koncerttel tisztelegnek az énekesnő emléke előtt.

Izgalmas időutazásban lehet része annak, aki részt vesz „Szex, bűn, gyilkosság és művészet a gettóban” című tematikus sétán vasárnap Budapesten. Az eseményen kiderül, hogy mely kuplerájokban mulattak Európa uralkodói, miért volt híres exportcikk a magyar nő, és nevezetes gyilkossághelyszíneket is fel lehet deríteni.

Azoknak, akik szeretik Cseh Tamás dalait, különleges élményben lehet most részük. Cseh Tamás és Csengey Dénes közös dalainak csak egy szelete került közönség elé keletkezésük idején, a 80-as évek végén. Az ekkor született dalszövegek nagyobb része viszont több mint harminc évet pihent a fiókban, mígnem a Cseh Tamás Archívumban őrzött hagyaték részeként megkezdődött ezek feldolgozása. Kiderült, hogy némely szöveghez dallamok is készültek.

A megtalált, megtisztogatott szövegekből, félkész dallamfoszlányokból, dúdolgatott ötletekből állította össze estjét Beck Zoli és Szűcs Krisztián Csengey Balázs segítségével.

Rovatok