Index Vakbarát Hírportál

A celldömölki Soltis Lajos Színház kapja a Színházi Kritikusok Céhének Jövő díját

2023. július 12., szerda 19:04

A Színházi Kritikusok Céhének Jövő díját az évadokon átívelő, progresszív, társadalmi értelemben is jelentős munkát végző társulatok vagy személyek, illetve előadások kaphatják meg. A díjat a céhtagok szavazatai alapján 2023-ban a celldömölki Soltis Lajos Színház kapja.

A Színházi Kritikusok Céhe 2022-ben alapította a Jövő díjat, amely évadokon átívelő, progresszív, társadalmi értelemben is jelentős munkát végző társulatok vagy személyek, illetve ilyen előadások számára adható – áll a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményben. 

A díjat 2022-ben megosztva a Káva Kulturális Műhely és a Kerekasztal Színház kapta. A 2023-as díjazott a céhtagok szavazatai alapján a celldömölki Soltis Lajos Színház.

A díjat szeptember 17-én, a 44. Színikritikusdíj-átadón adják át. A gálán a tatabányai Jászai Mari Színház társulata is közreműködik. A céh áprilisban hozta nyilvánosságra, hogy 2023-ban az életműdíjat a Soltis Lajos Színházhoz is erősen kapcsolódó Ecsedi Erzsébet színművész kapja, június elején pedig arról adott hírt, hogy a kategóriadíjakról részben megújult rendszerben döntenek a tagok.

A kategóriadíjak várományosait hagyományosan augusztus elején ismerteti a Színházi Kritikusok Céhe.

Rovatok