Index Vakbarát Hírportál

El kell menni a Holdra is a tapasztalatért

2023. július 14., péntek 14:20

Szembe kell nézniük a felsőoktatás résztvevőinek azzal, hogy az oktatásban is jelen van az állandó változás és a változáshoz való alkalmazkodás elengedhetetlen követelménnyé vált. Arra keresték a választ a a Budapesti Metropolitan Egyetem vezetői az EFOTT-on, hogyan határozza meg a felsőoktatás jövőjét mindez, és persze a mesterséges intelligencia is szóba került.

A beszélgetés legfőbb kérdése az volt, hogyan lehet az állandó változásra felkészíteni a felsőoktatásban tanulókat, akik nemsokára önálló egzisztenciát építenek és a munkaerőpiac gerincét adják. Kovács Attila, a Budapesti Metropolitan Egyetem Üzlet Kommunikáció és Turizmus karának dékánja és Naárné Tóth Zsuzsanna, a Budapesti Metropolitan Egyetem oktatási rektorhelyettese fejtette ki a témában gondolatait.

Csidei Balázs, a Budapesti Metropolitan Egyetem humánerőforrás igazgatója pályaválasztási, karriertanácsokkal várta a fiatalokat. A Budapesti Metropolitan Egyetem standján nem csak a tudás fájával, de minden nap gondolatébresztő előadásokkal is várja a fesztiválozókat.

Rovatok