Index Vakbarát Hírportál

Meghalt a Golden Globe nagyasszonya

2023. július 16., vasárnap 09:04

Kilencvenegy éves korában meghalt Judy Solomon újságíró, a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) volt elnöke, akinek nagy szerepe volt a Golden Globe-díjátadók megreformálásában – adta hírül a Variety.

Meghalt Judy Solomon újságíró, aki hat cikluson keresztül volt a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) elnöke, és segített a ma ismert Golden Globe-ok megformálásában. 91 éves volt, adta hírül a Variety.

Solomon halálát a Hollywood Foreign Press Association jelenlegi elnöke, Helen Hoehne jelentette be.  „Hihetetlenül szomorúak vagyunk kedves barátunk és kollégánk, Judy Solomon elvesztése miatt. Mélységes a veszteség, de megragadjuk az alkalmat, hogy megünnepeljük a hihetetlen eredményeit, amivel hozzájárult ahhoz, hogy a Golden Globe-díj az egész világot átölelő kitüntetéssé váljon – írta Hoehne. – Hálásak vagyunk támogatásáért és a vezetéséért, amelyet 67 éves HFPA-tagsága során nyújtott.”

Romániában született 

Judy nemcsak a HFPA-t szerette, hanem Hollywoodot is – folytatta Hoehne. – Szerette az embereket, akikkel megismerkedett, a vezetőket, akikkel együtt dolgozott, valamint a filmek és televíziók gazdag szövetét, amelyet a közönség világszerte élvezett.

Judy Solomon Romániában született, és Izraelben nőtt fel. Miután az Egyesült Államokba költözött, újságírói karrierbe kezdett. 1956-ban csatlakozott a HFPA-hoz, segített megszervezni a Golden Globe díjátadó ünnepségét, emellett nagy szerepe volt abban, hogy a HFPA befolyása világszerte megnövekedjen.

Rovatok