Index Vakbarát Hírportál

Most Vilmos és Katalin megy szembe a királyi hagyományokkal

2023. július 16., vasárnap 11:04

Vilmos és Katalin úgy döntött, hogy György herceg kihagyja a királyi hagyomány egy elemét, és nem csatlakozik a fegyveres erőkhöz.

Míg a legtöbb férfi örököstől elvárják, hogy valamilyen módon szolgálja a hazáját, a szokásos katonai szolgálat állítólag nem olyan kötelezettség, amellyel György hercegnek meg kell küzdenie, hacsak nem fejezi ki csatlakozási szándékát – írja a Mirror.

Vilmos herceg és Kate Middleton állítólag úgy döntött, hogy legidősebb gyermekük, György herceg kihagyhatja a hagyományok egy elemét, és nem csatlakozik a fegyveres erőkhöz.

Változnak hagyományok

Dominic Sandbrook történész szerint a hagyomány átalakulóban van a Firmen, vagyis a cégen belül, és a jövőben az örökösök és a királyi család többi tagja akár civil szerepet is vállalhat.

Vilmos herceg egyik barátja állítólag azt mondta, Kate és Vilmos nem fogja útját állni annak, hogy György megtalálja a saját sorsát és szenvedélyét az életben. Azt mondta:

Elméletileg semmi sem akadályozza meg őt abban, hogy például űrhajós karrierbe kezdjen, ha ezt akarja, és később király legyen. A szabályok most mások, nem kell feltétlenül követnie a régi formulát, hogy bevonul katonának, majd elfoglalja helyét a királyi szerepben. Sarolta elmehet például orvosnak? Miért ne. Ez most más, mint amikor William és Harry felnőtt.

The Mail on Sunday értelmezése szerint mivel György második a trónutódlási sorban, ezért kihagyhatja a szolgálatot, és az érdeklődésének jobban megfelelő állást találhat. György, akárcsak apja, Vilmos herceg, király lesz, és úgy tűnik, már készen áll a királyi kötelességekkel teli életre. Még ebben a hónapban 10 éves lesz – alig néhány héttel azután, hogy nagyapja, Károly király megkoronázásán kitüntető szerepet kapott.

Rovatok