Index Vakbarát Hírportál

Tizenhat év után újra Budapesten lép fel a Coldplay

2023. július 20., csütörtök 09:03

2024. június 16-án, 16 év után újra Budapesten, a Puskás Arénában ad koncertet a Coldplay, a világ egyik legismertebb rockegyüttese.

Tizenhat év elteltével újra koncertet ad a Coldplay Budapesten. A brit zenekar 2024. június 16-án lesz látható és hallható a Puskás Arénában – adta hírül az MTI. A szervező Live Nation közölte, hogy a banda fennállása óta először lép majd fel Athénban, Bukarestben és Helsinkiben is.

A jövő évi európai turnéjuk 2024. június 8-án indul Athénban. A turné része lesz a budapesti koncert is június 16-án. További helyszínek: Bukarest, Lyon, Róma, Düsseldorf, Helsinki, München, Bécs és Dublin.

Az együttes Music of the Spheres 2021-es lemezének világ körüli turnéja tavaly márciusban indult, azóta több mint 7,5 millió jegyet adtak el.

A Coldplay eddig csak 2008-ban járt Magyarországon, akkor a Budapest Sportarénában léptek fel, meglepetésre egész csekély érdeklődés mellett.

A Coldplay jelenlegi turnéja koncertenként 47 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással járt, mint az előző turné a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT)  jelentése szerint, és a környezetvédelemre nagy figyelmet fordító zenekar eddig minden néző után egy fát is ültetett világszerte. 

A zenekar hétszeres Grammy-díjas, eddig több mint 100 millió albumot adtak el és kilenc stúdióalbumot készítettek. A banda jelenlegi tagjai: Chris Martin – ének, gitár, zongora Johnny Buckland – gitár, Guy Berryman – basszusgitár, Will Champion – dob.

Rovatok