Index Vakbarát Hírportál

Reviczky Gábor: Elkezdett kikopni az arcszőrzetem

2023. július 23., vasárnap 19:15

Reviczky Gábor Kossuth- és Jászai Mari-díjas színészt tavaly diagnosztizálták prosztatarákkal. A műtétek ellenére áttéteket fedeztek fel nála, ezért a gyógyszeres kezelések helyett kénytelen volt bevállalni a kemoterápiás kezelést. Elmondása szerint nem gyengíti le a szervezetét annyira, viszont arra lett figyelmes, hogy az arcszőrzete kezd kikopni.

Egy hónappal ezelőtt, amikor a Magyar Mozgókép Fesztiválon életműdíjat kapott Reviczky Gábor színművész, azt mondta, hogy nem vesz tudomást a betegségéről, mert különben nem tudja legyőzni. A színművész márciusban jelentette be, hogy prosztatarákkal küzd.

Azóta azonban már mi is megírtuk, hogy áttétet találtak egy CT-vizsgálaton a népszerű színművész szervezetében, ezért fel kellett adnia eddigi álláspontját, amely a kemoterápia elutasításáról szólt. Hat kezelést írtak elő a prosztatarákban szenvedő színművésznek.

A 74 éves Reviczky Gábor a Blikknek nemrég azt mondta: az állapotához képest minden rendben van vele, de a kemoterápia hatásosságát egyelőre nem ismerik.

Az orvosok azt mondták, az állapotomhoz képest minden rendben van. Az csak hosszas vizsgálatok során fog kiderülni, hogy a kemoterápia hatásos volt-e. Most megnézték a véremben lévő rákos sejtek szintjét, és ha ez a következő vérvételek során csökken, az jelzi a kezelés sikerességét

– magyarázta Reviczky.

A színész minden alkalommal nagyjából két órán át vár, míg lefolyik az infúzió. Mint kiderült, kétfajta szert kap.

Kétféle szert is kapok, az egyik maga a kemó, a másik pedig egy nyugtató, erősítő vitaminos keverék. Van, akit egy-egy kezelés utána a mosdóba is ki kell kísérni, annyira legyengül, de mivel én nem a legerősebb terápiát kapom, ezért egyedül érkezem autóval, és ha végzek, minden gond nélkül haza is vezetek. Kezdetben várni kellett a soromra, akkor sokat beszélgettem a sorstársakkal, de már időpontra járok, így legfeljebb akkor találkozom betegekkel, amikor kimegyek rágyújtani egy cigarettára

– fogalmazott.

Így aztán fáradhatatlanul dolgozik, folyamatosan forgat, szinkronizál, munka közben pedig egy perc pihenőre sincs szüksége, de egyvalamit észrevett.

Én mindig nullásgéppel nyírom a hajam és a szakállamat. Egyelőre ugyanúgy nő, viszont azt látom, az arcom jobb oldalán egy ötvenforintos nagyságú foltban elkezdett kikopni az arcszőrzetem 

– árulta el.

(Borítókép: Reviczky Gábor. Fotó: Sóki Tamás / Index)

Rovatok