Index Vakbarát Hírportál

George R. R. Martin elmondta, hogy áll a Sárkányok háza második évadának forgatása

2023. július 24., hétfő 16:56 | aznap frissítve

A Trónok harca írója szerint az amerikai forgatókönyvírók sztrájkja ellenére forog a Sárkányok háza második évada. Martin azt is elárulta, hogyan halad a Trónok harca legújabb kötetével, a Winds of Winterrel.

George R. R. Martin, a Trónok harca írója szerint az Amerikai Forgatókönyvírók Szakszervezetének (WGA) elhúzódó sztrájkjára kell készülni – írja a Deadline.

„Senki sem tudja megmondani, hogy merre tovább, de rossz érzéseim vannak. Ez egy hosszú és keserves sztrájk lesz, akár olyan rossz is lehet, mint a hírhedt 1985-ös sztrájk” – fogalmazott Martin, aki a Sárkányok háza második évadáról is nyilatkozott.

Az író szerint már a sztrájk előtt készen volt a sorozat forgatókönyve. Erről azt mondta:

A második évadot többek között Londonban, Walesben és Spanyolországban forgatják, ezért folytatódnak a munkálatok. 

„A színészek a brit szakszervezetnek, az Equitynek, nem pedig a SAG-AFTRA-nak a tagjai, és bár az Equity határozottan támogatja amerikaiak sztrájkját, a brit törvények tiltják, hogy szolidaritási sztrájkot tartsanak. Ha mégis sztrájkolnának, akkor semmi nem védi meg őket attól, hogy szerződésszegés miatt kirúgják vagy akár bepereljék őket” – tette hozzá a Trónok harcaírója.

George R. R. Martin elmondta, hogy találkozott A vastrón című színpadi darab producereivel, és elképzelhető, hogy még a West Endre is el tudják vinni a műsort. A Trónok harca hatodik kötetéről, a Winds of Winterről pedig azt nyilatkozta, hogy minden áldott nap dolgozik rajta, és halad vele (a kötetnek az eredeti tervek szerint már évekkel ezelőtt meg kellett volna jelennie). 

Rovatok