Index Vakbarát Hírportál

Boris Johnson szerint a Barbie arról szól, hogy minél több gyereket vállaljanak az emberek

2023. július 28., péntek 18:54

Boris Johnson a DailyMail hasábjain osztotta meg álláspontját a Barbie című, elég nagy sikernek örvendő filmről. A volt brit miniszterelnök véleménycikkében azt írja, hogy az eddigi kritikák elhibázottak, mert nem jöttek rá a film valódi jelentésére. Johnson szerint a film felhívás, no nem keringőre, hanem arra, hogy az emberek minél több gyereket vállaljanak.

„Ez most egy felhívás minden apuka számára, figyelem, fontos információkkal szolgálhatok. Biztosan láttátok, hogy mekkora a hype a Barbie körül, a pokoli reklámot erről a rózsaszín műanyag babáról, hamuszőke fürtjeiről. Furcsa is lenne, ha nem láttátok volna. Megspóroltam nektek a jegy árát, mert megnéztem” – írja rendhagyó publicisztikájában a volt brit kormányfő.

Johnson szerint a filmben elég sok minden van a nemek közti konfliktusról, a Barbie-k és a Kenek közötti háborúból, és egy rövid időre bele is aludt a filmbe, de ő már abban a korban van, hogy akkor is tudja élvezni a történetet, ha épp félig vagy teljesen átalussza a történéseket. 

Mindegy is, mert a film központi témája szempontjából lényegtelen. A Barbie-világban, ahogy a narrátor, Helen Mirren baljóslatúan megjegyzi, a terhes Barbie gyártását a gyártó megszüntette

– írja. Johnson szerint ez a része a filmnek azért fontos, mert Afrikán kívül a világ minden táján stagnál vagy csökken a népesség száma.

A filmvilágban vannak gyerekek, de nincsenek babák. Ez egy példázat az emberiség sorsáról

– tette hozzá Johnson, aki ezzel párhuzamosan azokat a japán fiatalokat is említi, akik Barbie-hoz és Kenhez hasonlóan kerülik a hagyományos szexuális kapcsolatokat.

Úgy véli, hogy a film arra hív, hogy az emberek minél több gyermeket vállaljanak. 

Rekordokat dönt

Az előzetes becslések alapján a Barbie a nyitóhétvégén 155 millió dolláros bevétellel rekordot döntött a mozikban.

A hétvége másik nagy mozis durranása, a Christopher Nolan által jegyzett Oppenheimer című film 80,5 millió dollárral nyitott. A bevételi eredmények optimizmusra adhatnak okot a moziknak és a filmstúdióknak egyaránt, hiszen eddig az idei jegyeladások úgy múlták alul a tavalyit, hogy sokkal több filmet mutattak be.

A KÉT VÁRVA VÁRT FILM VERSENYÉT BARBEINHEIMER NÉVRE KERESZTELTÉK.

A Greta Gerwig rendezte Barbie a nemzetközi piacot is figyelembe véve összesen 174,2 millió dolláros eredményt ért el.

Rovatok