Index Vakbarát Hírportál

Kisfilmes pályázatot hirdet diákoknak a CineFest

2023. július 28., péntek 13:44

Az ősz legelső napjaiban, szeptember 1. és 9. között várja a filmek szerelmeseit Miskolcra a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A szervezők az NMHH-val közösen kisfilmes pályázatot hirdetnek a középiskolás és egyetemista filmrajongóknak.

A 14 és 24 év közötti diákok (diákokból álló alkotócsoportok) műfaji megkötés nélküli, 2021. január 1. után készült filmmel nevezhetnek „Veszélyek az online médiában!” tematikában. A nevezési űrlap 2023. augusztus 25-ig a cinefest.hu weboldalon, a nevezés fül alatt elérhető.

A bármilyen eszközzel – kamera, mobiltelefon vagy táblagép – forgatott pályaművek terjedelme fél és három perc között lehet.

A kisfilmek célja, hogy bemutassák a gyermekek és fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes vagy ártalmas jelenségeket, helyzeteket, tendenciákat, valamint az ehhez kapcsolódó felhasználó szokásokat és attitűdöket, a jelenség mögötti okokat. 

A CineFest szakmai zsűrije által legjobbaknak talált filmek pénzdíjban részesülnek: a fődíjas film alkotói 250.000, a második helyezett 150.000, míg a harmadik helyezett 100.000 forint összegben részesül. A díjazottak kihirdetése a fesztivál záróeseményén, szeptember 9-én 17 órakor lesz.

Rovatok