Index Vakbarát Hírportál

A svájci Béjart Baletthoz szerződött Kovács Zsolt Vencel

2023. július 28., péntek 06:38

„Mázlista vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek” – mondta Kovács Zsolt Vencel, aki a világ egyik leghíresebb balett-társulatához, a svájci Béjart Baletthoz szerződött, így Markó Iván után újabb magyar táncművésze lett a társulatnak.

Kovács Zsolt Vencel a világ egyik leghíresebb balett-társulatának tagjaként táncolhat világszerte – a svájci Béjart Baletthoz szerződött. Ötven éve Markó Iván táncolt ott, de most újra magyar táncművész lesz a társulatban.

Az RTL riportja szerint ez a tánc világában olyan esemény, mint a fociban Szoboszlai Dominik igazolása a Liverpoolhoz. Októbertől a társulattal világ körüli turnéra indul: Párizs, London és New York után jövőre még Tokióban is fellépnek. A táncos azt reméli, hamarosan nem jön zavarba, ha világsztárként kezelik.

Mázlista vagyok, hogy azt csinálhatom, amit szeretek

– mondta a csatornának.

Kovács Zsolt Vencel hétévesen lépett először táncterembe. Míg édesapja oktatott, fia a folyosón rohangált. Hamar kiderült, hogy nemcsak energiája volt a tánchoz, hanem tehetsége is. A magyar iskola után Szentpétervárott, majd a bécsi opera iskolájában tanult, később Svájcba, illetve Litvániába szerződött.

Minden életszakaszomban más tetszik benne. Az elején talán a közösség, vagy az, hogy mozoghatok, aztán később a koordináció, ami az én testemnek könnyen jön, és amióta professzionális táncos vagyok, maga a művészet és a színészet, ami tetszik

– mesélte Kovács Zsolt Vencel.

Rovatok