Index Vakbarát Hírportál

Egymilliárd forintnál is többet költöttek a magyarok a Barbenheimer miatt

2023. július 31., hétfő 20:40

Már félmillió jegyet adtak el Magyarországon a bemutató óta eltelt tíz napban a két sikerfilmre. A Barbie-ra és az Oppenheimerre együtt több mint egymilliárd forintért vettek jegyet a magyarok.

Nem ritka jelenség, hogy a filmek a bemutató hétvégéjük után 40-50 százalékos visszaesést tapasztalnak az érdeklődésben. A Barbie és az Oppenheimer esetében azonban ez nem így van, hiszen továbbra is hihetetlen számokat produkálnak a mozipénztárakban – írja a Filmforgalmazók Egyesületének összesítése alapján a hvg.hu.

Mint írják, a Barbie látogatottsága mindössze 10, míg az Oppenheimeré 16 százalékkal esett vissza a bemutató hétvégéje óta, de a két filmre együttesen az azóta eltelt tíz napban már 533 ezer jegyet adtak el Magyarországon.

A július 20-i bemutató óta a Barbie már 293 ezer nézőnél tart, az Oppenheimerre 240 ezren voltak kíváncsiak az elmúlt tíz napban. Vagyis a két filmre együtt több mint egymilliárd forintért vettek jegyet a magyarok, amiből 580,6 millió a Barbie, 495,3 millió pedig az Oppenheimer bevétele.

Arról, hogy mi lehet a Barbie sikerének titka, Morvai Mariann pszichológussal beszélgettünk. A beszélgetést ide kattintva hallgathatja meg. 

Rovatok