Index Vakbarát Hírportál

Sztrókot kapott az Iron Maiden dobosa

2023. augusztus 3., csütörtök 19:45

Agyvérzést kapott az Iron Maiden dobosa, Nicko McBrain. Az eset még 2023 januárjában történt, de a zenész nem akarta tudatni a nagyközönséggel, amíg nem érezte megfelelőnek az állapotát. Ugyan még most sem gyógyult meg teljesen, ez nem állította meg abban, hogy teljes erőbedobással turnézzon a zenekarral.

Az Iron Maiden hivatalos weboldalán osztotta meg Nicko üzenetét, melyet a dobos kifejezetten a rajongóknak címzett:

Azért írok most nektek, hogy elmondjam, nagyon komoly egészségügyi problémán mentem keresztül az utóbbi időben. Januárban agyvérzést kaptam, ami hála istennek „csak” egy kisebb fajta sztrók volt, úgynevezett TIA (átmeneti ischaemiás roham a szerk.). A jobb oldalam a vállamtól lefelé lebénult. Nagyon aggódtam, hogy vége a karrieremnek, de a feleségem, Rebecca, a családom, az orvosaim – különösen Julie, a terapeutám – és a Maiden család szeretetének és támogatásának segítségével sikerült körülbelül 70 százalékosan felépülnöm. Miután tíz héten keresztül intenzív terápián vettem részt, el kellett kezdenünk próbálni a turnéra.

Mint fogalmazott, úgy érezte, most jött el az ideje annak, hogy beszámoljon minderről a rajongóknak, mivel eddig minden energiáját lekötötte, hogy újra százszázalékos állapotba kerülhessen. „Még nem tartok ott, de Isten kegyelméből hétről hétre egyre erősebb leszek” – tette hozzá.

Nicko McBrain ezután mindenkinek megköszönte az eddigi „csodálatos és varázslatos turnét”, a banda közönségét pedig elképesztőnek nevezte.

Részemről most ennyi. Isten áldjon meg titeket, vigyázzatok magatokra! Alig várom, hogy mindannyiótokkal találkozhassak!

– zárta sorait a dobos.

A 71 éves Michael Henry McBrain – művésznevén Nicko – 1982 óta az Iron Maiden dobosa.

Az Iron Maiden The Future Past Tour 2023 elnevezésű turnéja május 28-a óta tart, Nicko mindegyik koncerten részt vett. A turné legközelebbi állomása augusztus 4-én lesz a németországi Wacken Open Air fesztiválon.

Rovatok