Index Vakbarát Hírportál

Meghalt John Gosling

2023. augusztus 6., vasárnap 12:10

Hetvenöt éves korában meghalt John Gosling, a The Kinks angol rockegyüttes egykori billentyűse.

Meghalt John Gosling, a legendás angol rockzenekar, a The Kinks billentyűse. Gosling 1970-ben csatlakozott az együtteshez, amelynek 1978-ig volt a tagja. Tíz albumon működött közre, és olyan slágerekben szerepelt, mint a Lola és a Celluloid Heroes – írja a Variety

A hírt a zenekar hivatalos közösségi oldalán jelentették be péntek reggel: „Mélyen elszomorított minket John Gosling halálának híre. Részvétünket küldjük John feleségének és családjának”. A Kinks énekese, Ray Davies a következő szavakkal tisztelgett egykori bandatársa előtt: „Részvétem a feleségének, Theresának és családjának. Nyugodj békében, drága John”.

Dave Davies szólógitáros hozzátette: „Megdöbbentett John Gosling halála... Fontos tagja volt a zenekarnak. Nagyszerű zenész és nagyszerű ember volt”. Mick Avory dobos azt írta, „ma egy kedves barátot és népszerű kollégát veszítettünk el, nagyszerű zenész volt fantasztikus humorérzékkel... Isten áldja őt”.

Gosling helyét később Gordon Edwards vette át az együttesben. Gosling 1994-ben alapító tagja lett a The Kast Off Kinksnek, és a 2008-as visszavonulásáig a zenekarban maradt. 

Rovatok