Index Vakbarát Hírportál

Furcsa körülmények között meghalt a Harry Pottert kiadó vállalat elnöke

2023. augusztus 6., vasárnap 11:21

Mindössze 45 éves korában, motorcsónak-balesetben meghalt Adrienne Vaughan, a New York-i Bloomsbury kiadó elnöke az olasz Amalfi-partnál. A helyi hatóságok emberölés gyanúja miatt vizsgálatot indítottak.

Motorcsónak-balesetben meghalt Adrienne Vaughan, a Harry Potter könyveket kiadó vállalat elnöke az olaszországi Amalfi-partnál – erősítették meg a helyi hatóságok a New York Post beszámolója szerint. 

A kapitány ellen – aki egy 30 éves olasz állampolgár – nem emeltek vádat, de Giuseppe Borrelli salernói főügyész sajtótájékoztatón megerősítette, hogy a hatóságok vizsgálatot indítottak emberölés gyanúja miatt. 

Adrienne Vaughan, a Bloomsbury 45 éves elnöke csütörtökön vesztette életét, miután a családjával kibérelt motorcsónakjuk összeütközött egy annál jóval nagyobb jachttal. Szemtanúk szerint a motorcsónak hirtelen irányt változtatott, amikor elhaladt a jacht mellett, majd összeütközött a hajóval.

Az ütközés következtében Vaughan – aki éppen a hajó orránál napozott – a tengerbe zuhant, majd a pörgő hajócsavar eltalálta őt. A férje, Mike White megsérült a balesetben, de két gyermekük sértetlenül megúszta. Az olasz média beszámolója szerint a kapitány medence- és bordasérüléseket szenvedett.

A jachton mintegy 70 ember tartózkodott, akik az ütközés idején egy esküvőt ünnepeltek. Sokak szerint a motorcsónak kapitánya ittasnak tűnt, tőle később mintát vettek, és olasz jelentések szerint kokaint találtak a vérében. 

Rovatok