Index Vakbarát Hírportál

„Mindenkire szerep vár!” az LGT feldolgozásában

2023. augusztus 9., szerda 16:59 | aznap frissítve

A Strand Fesztivál klipforgatásán jártunk.

STRAND Allstars néven az LGT „Miénk ez a cirkuszt” című 40 éves dalát dolgozta fel a Margaret Island, Schoblocher Barbi, a Valmar és az eredeti előadók közül James, vagyis Karácsony János. Az apropó az augusztus 23-án induló STRAND Fesztivál, amely minden elemében cirkuszi világot idéz idén, és ahol a szervezők ígérete szerint mindenkire szerep vár. A Hajógyár pedig folytatja a tavaly indított Legendák-sorozatát. Ezúttal három, klasszikus dalt varázsolnak újjá fiatal művészekkel közösen.

A klipforgatáson az Index stábja is jelen volt. A Margaret Island tagjai kifejezetten élvezték a cirkusztematikát és az autentikus ruhaszetteket. A fiatal művészek elmondásuk szerint egyre szívesebben nyúlnak vissza régi klasszikusokhoz és egyre inkább közelebb állnak hozzájuk a retró dalok, mint az új hullámos zenék. Marics Peti is jobban szeret ilyen típusú dalokat énekelni, Valkusz Milán pedig azt mondta, ő nem tesz különbséget mai és régi zene között.

Karácsony James, az LGT frontembere óva int attól, hogy meggondolás nélküli feldolgozásokat készítsünk – hogy mi mindenről beszéltek még, az alábbi videóban megtekintheti.

 l

Rovatok