Index Vakbarát Hírportál

Bradley Cooper vallott a vad évekről, amelyekbe majdnem belehalt

2023. augusztus 17., csütörtök 16:36

A vadonszakértő Bear Gryllsszel beszélgetett Wyoming távoli kanyonjaiban a zűrös múltról, kislányáról és édesapja elvesztéséről.

Bradley Cooper színész Bear Gryllsszel, a brit kalandor műsorvezetővel vonult ki a vadonba, hogy ott békésen beszélgessenek az egyáltalán nem békés évekről. Cooper elmondta, volt egy vad periódusa drogokkal és alkohollal, sőt akkor azt hitte, meghal, annyira a szakadék szélén táncolt. De beesett egy szerep, mellé állt egy barát, és minden megváltozott.

Cooper 19 éve mondhatja, hogy nincs függősége, de a húszas éveiben elég őrült módon élt, 2003-ban már alkohol- és drogproblémái voltak. Amikor kirúgták az Alias című sorozatból, teljesen magába fordult.

Volt, hogy egy buliban direkt a betonpadlóba vertem a fejem, hogy megmutassam, milyen kemény vagyok.

Folyt a vére, de újra és újra megcsinálta. Persze kórházban kötött ki és akkor gondolkozott el azon, eléri-e a céljait, ha így folytatja.

Bradley Coopernek lakótársa segített

Will Arnett kanadai színész volt a lakótársa, aki segített neki kimászni a gödörből. Cooper elmondása szerint, Will vállalta, hogy lefolytatja vele azt a kemény beszélgetést 2004 júliusában, amely ráébresztette, meg kell változtatni az életét.

Bradley terápiás kezelésbe kezdett, és helyrebillentette az önértékelését. A 2009-es Másnaposokkal pedig berobbant a szakmába. Utána folyamatosan jöttek a munkák, többek között a második rész, majd a Csúcshatás, és producerként is elkezdett dolgozni.

Amikor elvesztette szeretett apját 2011 januárjában, majdnem újra beszívta a rossz spirál, de négy évre rá beleszeretett Irina Shayk modellbe, és minden a helyére került. Főleg azután, hogy megszületett közös gyerekük, Lea. 

Mindent más színben tüntet fel, hogy egy csodálatos emberi lény apja lehetek.

Bradley-t háromszor jelölték Oscar-díjra a legjobb színész kategóriában, 2013-ban a Napos oldalért, az Amerikai mesterlövészért 2015-ben és a Csillag születikért 2019-ben.

BAFTA-díjat és két Grammy-díjat is nyert a Csillag születik Jackson Maine-alakításáért. És ahogy Bearnek elmondta, az, hogy ő maga is függő volt, megkönnyítette a szerep megformálását.

Legközelebb Leonard Bernstein szerepében láthatjuk a Maestro című életrajzi filmben, amelyet ő írt és rendezett. Sokan kritizálták a műorr miatt, amelyet a szerep kedvéért ragasztott, de a zeneszerző családja védelmébe vette Coopert, aki csak amiatt szomorú, hogy apja már nem láthatja a sikereit.

Rovatok