Index Vakbarát Hírportál

Díjak átadásával zárult az 51. Tokaji Írótábor

2023. augusztus 18., péntek 17:20

Véget ért az idei Tokaji Írótábor, amelyet ezúttal is számos kulturális program kísért, és hagyományainak megfelelően díjátadóval zárult. A Tokaji Írótábor díját idén Smid Róbert kritikus, irodalomtörténész, egyetemi oktató, a kortárs magyar irodalom szakértője kapta.

Az előadásokon és szakmai vitákon túl egyebek mellett színházi előadás, kerekasztal-beszélgetések, folyóirat-bemutató, emlékfaültetés, emléktábla-avatás, borkóstoló és barátságos labdarúgó-mérkőzés várta az idei táborozókat és az érdeklődő közönséget. Esténként pedig színházi előadás és koncertek szórakoztatták a résztvevőket – olvasható a szervezők közleményében. A rendezvénysorozat augusztus 16-án díjak átadásával zárult.

A kitüntetéseket Bánné dr. Gál Boglárka, Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegye Közgyűlésének elnöke és Posta György, Tokaj város polgármestere adták át a díjazottaknak, akiknek munkásságát Mezey Katalin, Erős Kinga, L. Simon László és Soltész Márton méltatták.

A záró napon avatták fel a tokaji Millenniumi Irodalmi Emlékpark két új alkotását is: Béres János szobrászművész Petőfi-Madách 200 című domborművét Demeter Szilárd, Oláh Katalin szobrászművész Oláh János költőt ábrázoló művét pedig Kovács István ajánlotta a közösség figyelmébe. Ugyanitt emlékfát ültettek a tavaly elhunyt kiváló irodalomtörténész, Kabdebó Lóránt tiszteletére is. Az 51. Tokaji Írótáborban idén közel kétszázan vettek részt.

Rovatok