Index Vakbarát Hírportál

Csepregi Éva megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét

2023. augusztus 18., péntek 21:08

2023. augusztus 17-én és 18-án állami kitüntetéseket és miniszteri elismeréseket adott át Pintér Sándor belügyminiszter és Rétvári Bence államtitkár az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából. Kitüntetésben részesült Csepregi Éva, a Neoton Família énekesnője is, aki megkapta a Magyar Érdemrend lovagkeresztjét.

Szent István napja alkalmából pénteken kitüntetéseket adtak át a Belügyminisztériumban. Rétvári Bence államtitkár elmondta, hogy azoknak a munkáját ismerték el, akik erőn felül tettek a közösség szolgálatáért – írja az MTI.

Önök azt választották, hogy a hivatásuknak és a közösség szolgálatának élnek. Ezt köszönjük meg a mai napon

– fogalmazott az államtitkár.

A kitüntettettek a Magyar Ezüst Érdemkereszt elismeréseket vehettek át. Ezenkívül Pintér Sándor belügyminiszter a Köz Szolgálatáért Érdemjel arany és ezüst fokozatával, valamint főtanácsosi és tanácsosi címek adományozásával és tárgyjutalmakkal ismerte el az arra érdemesek munkáját.

A Magyar Érdemrend lovagkeresztjével tüntették ki a Neoton Família együttes énekesét, Csepregi Évát is „példaadóan magas színvonalú szakmai és tudományos munkája elismeréseként”.

Csepregi Éva a Facebook-oldalán is megosztotta a hírt.

Nagy megtiszteltetésben volt ma részem. Augusztus 20-a alkalmából megkaptam a Magyar Érdemrend lovagkeresztje kitüntetést. Köszönöm a zenésztársaimnak és a rajongóknak

– írta az énekesnő.

Rovatok