Index Vakbarát Hírportál

Többéves szünet után nyit újra az idén 50 éves, ikonikus szegedi szórakozóhely

2023. szeptember 5., kedd 07:04

Újranyit az idén ötvenéves JATE klub Szegeden, ami az egyetemisták egyik kedvenc helye. A hallgatói élet közösségi és kulturális színtereként szolgáló JATE klub a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) központi épülete alatt található.

Az örvendetes hírt Szabó Gábor akadémikus, a Szegedi Tudományegyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke jelentette be a hétfői sajtóbejáráson.

Mint kiderült, az egykori József Attila Tudományegyetem (JATE) hallgatói és oktatói társadalmi munkában alakították ki a felsőoktatási intézmény központi, Dugonics téri épületének pincéjében a JATE Klubot, amely 1973 tavaszán nyitotta meg kapuit.

A klub megnyitásától kezdve a hallgatói élet központja volt, többek között koncerteket szerveztek, bulikat tartottak ott, de képzőművészeti kiállítások, színpadi produkciók is gyakran voltak az épületben, ahogyan beszélgetések is – írja a Szeged365.

A kuratóriumi tag szerint nem egy egyszerű szórakozóhely lesz, hanem értékes programokat kínál az egyetemi polgároknak.

Koncz Erika klubmenedzser elmondta, a JATE Klub napközben a közösségi és kulturális élet helyszíne lesz, esténként szórakozóhelyként üzemel.

A klubot először csütörtökön lehet majd látogatni.

Rovatok