Index Vakbarát Hírportál

Mucsi Zoltán ezúttal nem vicces

2023. szeptember 9., szombat 06:11

Mucsi Zoltán védjegyévé vált a morcos képpel való káromkodás, és ez tízből tízszer annyira vicces, hogy – szó szerint – el lehet vele adni a targoncától a kerékpár-kiállításig bármit. Az 1957. szeptember 9-én Abonyban született színművész azonban mást is „reklámoz”, ami hosszú távon mindannyiunknak javára válik: születésnapján ezzel a kisfilmmel, valamint kvízjátékkal köszöntjük.

Annyira ismerős a helyzet – akár a saját, akár mások életéből –, amit Mucsi Zoltán és Pokorny Lia előad a kocsiban ülve, hogy az ember sírni tudna. De mivel elképesztően viccesen adják elő, mégis inkább nevetünk rajta – így talán jobban meg is ragad, hogy miképpen ne kommunikáljunk, ha nem akarjuk magunkat baromi rosszul érezni, és alig négy perc leforgása alatt vesztes-vesztes játszmába kergetni.

Vágni lehet a feszültséget

Kivel ne fordult volna már elő, hogy felajánlotta a párjának, hogy elviszi valahova autóval, aztán a másik „hálából” beszólogat, megjegyzéseket tesz, és pillanatok alatt pokollá teszi az utat. Természetesen mindketten úgy gondolják, nekik van igazuk: az egyik jogosan teszi szóvá a másik bénázását, míg a másik igazságtalannak érzi a csesztetést. 

Piczkó Katalin pszichiáter, párkapcsolati szakértő Szeretetkert című programjának kisfilmje ismerős párkapcsolati mérkőzést mutat be, de úgy, hogy az ember libabőrös lesz. A játszma során szinte vágni lehet a feszültséget.

A végén senki nem nyer, de mi, olvasók és nézők profitálhatunk a két kiváló színész játékából, főleg, ha megértjük a tanulságokat.

Mucsi Zoltánt a születésnapján kvízzel köszöntjük. 

(Borítókép: Mucsi Zoltán. Fotó: Papajcsik Péter / Index)

Rovatok