Index Vakbarát Hírportál

Egy évszázadnyi mesét hoz el a Disney Budapestre

2023. szeptember 12., kedd 17:24

Az amerikai filmóriás különleges koncertet szervez elmúlt száz évének legikonikusabb rajzfilmzenéiből a Papp László Budapest Sportarénába. A cég ehhez felkérte Mahó Andreát, Kocsis Dénest és Tripolszky Annát, hogy vegyenek részt a produkcióban. Az eseményt október 15-én este tartják, a híres szólistákat a Hollywood Sound Orchestra kíséri.

Ha a világon meg kéne nevezni három céget, amit az emberiség java része biztosan ismer, akkor valószínűleg lenne közte egy kólamárka, egy hamburgerező lánc, valamint az egyik legrégebbi filmstúdió, amely kezdetekben főként rajz- és gyerekfilmekkel foglalatoskodott. A Disney történetének kezdőpontjaként 1923-at szokták emlegetni, amikor megjelent nagy sikerű animációs filmjük, az Alice Csodaországban.

Innentől számítjuk a Walt Disney Companyt mint a filmes piacon is élő entitást.

Kétséget kizárólag hiánypótló szerepet töltött be az azóta cégóriássá fejlődő vállat. Alapítójuk a mai napig rekorder a valaha bezsebelt legtöbb Oscar-díjjal – 26 szobrocskát ítéltek oda neki. A cégcsoport ezt a hagyatékot szerette volna megőrizni, ezért évtizedeken át újabb és újabb rajzfilmekkel rukkoltak elő, amelyek közül számos mára klasszikussá vált. Elég, ha csak olyanokat említünk, mint az Aladdin, vagy a Dzsungel könyve.

Nemzetközi produkció, helyi szólisták

A cég most, századik születésnapján körbeutaztatja a világon azt a műsort, ahol az ikonikus alkotások jeleneteit és dalait idézik fel egy különleges koncert keretein belül. A zenei alapot a Hollywood Sound Orchestra hozza, míg adott országokban kérnek fel szólistákat, hogy adjanak elő a koncerten. Nálunk Mahó Andreát és Kocsi Dénest bízták meg ezzel a feladattal, míg a házigazda szerepét Tripolszky Annának adták.

A mesének, a zenének mindig is óriási szerepe volt az életemben, ráadásul most már a kislányom is nagy Disney-rajongó. Nagyon izgalmas együtt dolgozni és alkotni az eredeti Disney-csapattal, nem csupán megtiszteltetés, hanem hatalmas kihívás és ugyanakkor kaland is

– idézi Mahó Andreát a hozzánk eljuttatott közlemény. Kocsis Dénes úgy fogalmaz:

A Disney egy nagy brand, a munkafolyamat tele van kihívásokkal és izgalmakkal, a végeredmény biztos, hogy káprázatos lesz.

Tripolszky Anna, aki a házigazda feladatkörét látja majd el, azt mondta: „Életre szóló kaland lesz”. A Disney 100 koncertet október 15-én tartják a Papp László Budapest Sportarénában.

Rovatok