Index Vakbarát Hírportál

Ezen a fesztiválon meg lehet nézni a jövő sztárszínészeit

2023. szeptember 22., péntek 13:13

Új színházi fesztivál indul a Színház- és Filmművészeti Egyetemen (SZFE). 2023. szeptember 22-től 25-ig várják az érdeklődőket az Ad Teatrum Fesztre, ahol négy SZFE-s osztály előadásait láthatják a nézők és a színházi szakemberek.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem fesztiválján látható a IV. éves prózai színművész osztály (osztályvezető tanárok: Hegedűs D. Géza és ifj. Vidnyánszky Attila), a IV. éves fizikai színházi rendező és koreográfus osztály (osztályvezető tanárok: Horváth Csaba és Rába Roland), az V. éves prózai színművész osztály (osztályvezető tanár: Zsótér Sándor), valamint az V. éves zenés színművész osztály (osztályvezető tanárok: Novák Eszter és Selmeczi György) előadása.

A programban többek között Vilmányi Benett legújabb rendezését, a Színész szegény című előadását is láthatják a nézők.

Bemutatkozás a szakmának

Az új színházi fesztiválról Herczeg Tamás, a Sinkovits Imre Színházművészeti Intézet vezetője az egyetem honlapján elmondta:

A színházi intézet vezetőjeként fontosnak tartom, hogy már az egyetemi évek alatt segítsük növendékeinket a kapcsolatépítésben. Négy végzős osztály mutatkozik be az Ad Teatrum Feszten, számukra kulcsfontosságú lehetőség ez, hiszen szeptember 22. és 25. között a színházi szakemberekkel találkoznak. A rendezvény célja, hogy hallgatóinkat már az egyetemi évek alatt megismerjék a hazai színházi élet alkotói és vezetői. Négy nap alatt nyolc előadást mutatunk be, amelyre valamennyi vidéki és fővárosi színház vezetőjét meghívtuk.

Herczeg Tamás elmondása szerint az Ad Teatrum Feszt hagyományteremtő céllal jön létre, lehetőséget teremt a színházi szakma és a fiatal tehetségek közötti párbeszédre, ezzel segítve a hallgatók kapcsolatépítését és szakmai elhelyezkedését.

Rovatok