Index Vakbarát Hírportál

Nyomozás Krisztinavárosban

2023. szeptember 26., kedd 15:38

Rendhagyó művészeti eseményre kerül sor 2023. szeptember 27-én a budai Nyitott Műhelyben.

Hét költő verseihez hét illusztrátor készített képeket, így született meg a Macskabölcső című összeművészeti kiállítás, amelynek célja a művészeti ágak közötti kapcsolódásra hívja fel a figyelmet. A 2023. szeptember 27-én megrendezendő esten a képek és a versek a macskabölcső-játék fonalaival kapcsolódnak egymáshoz a Nyitott Műhely kiállítóterében:

A LÁTOGATÓNAK „KI KELL NYOMOZNIA”, MELYIK ILLUSZTRÁCIÓ MELYIK SZÖVEGHEZ TARTOZIK.

Az ősi gyermekjáték közben, az egyik fonalat vettük át a másiktól, egyik formából bomlott ki a másik, így bomlanak a verssorok képekké, a képek szavakká, és újra verssorokká az alkotók kezében is – áll a szervezők közleményében.

Az eseményen felolvasóest és koncert is lesz. A költők között két külföldi meghívott is szerepel: Ana-Marija Grbic Szerbiából és Michal Habaj Szlovákiából. Mellettük szerepel még András László, Babiczky Tibor, Fenyvesi Orsolya, Kemény István és Závada Péter.

Az illusztrátorok Dely Dorka, Godina Eszter, Grela Alexandra, Miklya Emese, Rofusz Kinga, Szinvai Dániel és Turi Lilla. A zenéről Lee Olivér gitáros gondoskodik. A kiállítást Czinki Ferenc, a Szépírók Társaságának elnöke nyitja meg. A kurátor Miklya Emese.

Az est az Európai Unió által támogatott nemzetközi költészeti szervezet, a Versopolis, valamint a Szépírók Társasága rendezésében valósul meg. 

Rovatok