Index Vakbarát Hírportál

Azahriah a Valami Amerika főcímdaláról: Nagy kihívás volt, először visszamondtam

2023. szeptember 27., szerda 11:27

Az énekes egy riportban beszélt arról, hogy majdnem visszamondta a hamarosan megjelenő Valami Amerika-sorozat főcímdalára vonatkozó felkérést.

Nemrég írtunk arról, hogy megjelent a hamarosan bemutatkozó Valami Amerika-sorozat főcímdala, amelyet Azahriah ad elő.

Az énekes az RTL Fókusz című műsorának azt mondta a főcímdalról: „Nagy kihívás volt, először visszamondtam.” Mint mondta, egy filmzenéhez – amelynek jelen esetben zeneszerzője, szövegírója is volt – máshogy kell hozzáállni, mint egy sima dalhoz.

A készítők semmilyen elvárást nem fogalmaztak meg felé, teljesen szabad kezet kapott.

Ennek egyrészt örült, másrészt viszont nehézséget is jelentett számára. 

Kifejtette azt is, hogy a főcímdal minitörténetet mond el, amely számára fontos témákat érint: „összetartás, testvériség, kitartás, siker”.

Herendi Gábor, a Valami Amerika-filmek rendezője és a sorozat alkotója azt mondta, nagyon örültek annak, hogy Azahriah elvállalta a felkérést. A riportban elhangzott, hogy a készítők „egy új és merész, mai dalt szerettek volna főcímdalnak, egy olyan előadótól, aki ugyanúgy kiemelkedik a mai zenei mezőnyből, mint egykor a korábbi dalok előadói”. A dalt a cikkünk írásáig eltelt bő másfél nap alatt 340 ezerszer nézték meg a YouTube-on. 

A Valami Amerika-filmek a rendszerváltás utáni korszak legnézettebb alkotásai közé tartoztak. Ennek ellenére az alkotó, Herendi Gábor tavaly ősszel az Index Sunday Brunch műsorában arról beszélt, hogy manapság nem sok lehetőséghez jut, mert „nem fér bele a csapatba”.

Rovatok