Index Vakbarát Hírportál

Jó hírt közölt a Spotify, sok felhasználó örülhet majd a döntésnek

2023. október 4., szerda 19:36

A Spotify a prémium előfizetők számára havonta tizenöt órányi ingyenes hozzáférést biztosít hangoskönyvekhez. A zeneszolgáltató azt reméli, hogy a hangoskönyvek terén is berobbanhat.

A Spotify tavaly jelentette be, hogy a felhasználók 300 ezer hangoskönyvet vásárolhatnak és hallgathatnak meg a platformon. A szolgáltató azután lépett be a hangoskönyvpiacra, hogy 2022 júniusában felvásárolta a Findaway hangoskönyv-forgalmazó céget, amelyért mintegy 119 millió dollárt fizetett – írja a Variety.

Ennek a katalógusnak körülbelül a fele a Spotify Premium részeként lesz elérhető. Kezdetben a vállalat minden egyéni Premium felhasználónak, valamint a Family és Duo fiókok tulajdonosainak tizenöt órányi könyvhallgatást kínál.

A funkció az Egyesült Királyságban és Ausztráliában október 4-étől lesz elérhető, az Egyesült Államokban pedig még idén bevezetik.

Terítéken a bestsellerek

A Spotify Premium katalógusban minden olyan hangoskönyv elérhető, amely „prémiumba foglalt” jelöléssel van ellátva. Ezen kívül a Premium hangoskönyv-hozzáféréssel rendelkező felhasználók letölthetik a hangoskönyveket, hogy offline is hallgathassák azokat.

A Spotify automatikus könyvjelző funkciót tartalmaz, így mentésre kerül az a rész, ahol a felhasználó abbahagyta az olvasást. Ennek köszönhetően később onnan folytathatja, ahol megállt.

A vállalat szerint a választék jelenleg a bestseller könyvek több mint 70 százalékát tartalmazza: a Hachette, a HarperCollins Publishers, a Macmillan, a Penguin Random House, a Simon & Schuster és az RB Media kiadók könyvei, valamint független szerzők és kiadók, köztük a Bolinda, a Dreamscape és a Pushkin kötetei is elérhetők.

Rovatok