Index Vakbarát Hírportál

Átadták a Magyar Formatervezési Díjat

2023. október 5., csütörtök 19:55

Csütörtökön a Néprajzi Múzeumban átadták a Magyar Formatervezési és a Design Management díjakat a Budapest Design Week keretében.

A Budapest Design Week az elmúlt években átlagosan 70 ezer érdeklődőt ért el. Az ilyen típusú rendezvények felhívják az innovátorok, a formatervezők és a széles közönség figyelmét a dizájn szerepére, ezért támogatni kell őket – mondta Bódis László, a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért felelős helyettes államtitkára. 

A szépség, a formatervezés, a dizájn mindennapunk része, használati tárgyaink a dizájnnal, a formatervezéssel lesznek élők, adnak át üzenetet számunkra, és teszik szebbé mindennapjainkat

– mondta Szabados Zsuzsa, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal elnökhelyettese.

A Magyar Formatervezési Díjat idén 44. alkalommal adták át termék, terv, vizuális kommunikáció és diák kategóriában.

Az ünnepségen számos különdíj is gazdára talált, köztük a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkáráé. Ezt a Komp, a 21st Laboratory experimentális tanulmánykötete kapta, amelyet Balla Dóra tervezett.

A fesztivál nyitókiállításán az elmúlt húsz év ikonikus magyar dizájnalkotásai tekinthetők meg. A Budapest Design Week fesztivál keretében egy másik tárlat a Magyar Formatervezési Díj és Design Management Díj elismertjeit mutatja be, és október 15-ig látható a Néprajzi Múzeumban.

Rovatok