Index Vakbarát Hírportál

Azahriah két héttel előzte be a Halott Pénzt

2023. október 6., péntek 06:15

A Halott Pénz frontembere, Marsalkó Dávid augusztusban arról beszélt az Indexnek, hogy a zenekar új szintre lép: megtöltenék a Puskás Arénát. Ezzel a Halott Pénz lett volna az első olyan magyar zenekar, amelynek sikerül ez a bravúr – amíg Azahriah közbe nem szólt. A fiatal énekes és csapata ugyanis két héttel korábbra időzítette saját arénás fellépését, beelőzve ezzel a Halott Pénzt. Erről kérdeztük a zenekar frontemberét, Marsalkó Dávidot.

Nem haragszik. Nincs neheztelés. A rapper csak azt nem érti, miért ennyire fontos a verseny. A Halott Pénzzel mindig az új kihívásokat keresik, az eggyel nagyobb lépcsőfokot, így lettek klubkoncertekből Budapest Park-bulik, majd a fellépések a Papp László Budapest Sportarénában.

A Puskás Arénával is ez volt a céljuk, többek között erről is mesélt az Indexnek a vele készült 2023. augusztusi interjúban. .

Amikor először bejelentettük a Papp László Sportarénát, akkor mi voltunk az elsők a generációnkból, akik megtették ezt. Ma már látjuk, hogy sorban jönnek az új előadók, akik szintén megpróbálják a Papp Lászlót, hiszen egy Budapest Parkhoz képest ez valóban szintlépés, egy más jellegű koncert lehetősége. Úgy éreztem, ha a mostani bejelentést nem lépjük meg, akkor egyfajta önismétlésbe kezdett volna átcsapni a dolog

– mondta nekünk akkor Marsalkó Dávid.

Döntsön a közönség

Ahogy megérkezett hozzánk a hír Azahriah koncertjéről a Puskás Arénában – amit a Halott Pénz 2024. június 8-ra időzített fellépéséhez képest nagyjából két héttel korábbra, május 25-re időzítettek –, első körben megkerestük Marsalkó Dávidot, mit gondol a helyzetről, hiszen így már nem lehetnek az elsők. A rapper így fogalmazott nekünk:

Gratulálok neki, meg az egész csapatnak! Azt gondolom, hogy ez egy teljesen lényegtelen méricskélés, hiszen mi jelentettük be először, valamint az, hogy két héttel előbb koncertezik ott egy magyar zenekar, nekünk nem egókérdés. Ez természetes folyamat a mi részünkről, a következő szintlépésünk. Örülök, ha van más magyar produkció is, aki neki mer vágni a Puskás Arénának. Ez nagy kihívás szakmailag, izgalmas dolog a közönség számára. Két különböző generáció vagyunk, úgyhogy azt gondolom, tökéletesen jól megférünk egymás mellett.

A Halott Pénz frontembere nem tart attól, hogy Azahriah bejelentése meglátszana az ő jegyeladásaikon. Úgy véli, ez egészséges verseny, amelyben a két produkció egymást sarkallja a jobb és jobb teljesítményre. Amennyiben a közönség egy része akár mindkét koncertre ellátogat, az emberek össze is hasonlíthatják, és kiderül, melyik felállás mekkora bulit tudott csinálni, legyen szó a mostani sztárelőadó Azahriah-ról vagy a rutinos, úttörő Halott Pénzről:

Azt, hogy most ők nagyon-nagyon hangsúlyozzák, hogy ők az elsők, mert két héttel előttünk koncerteznek, fölösleges méricskélés. Szerintem arra próbáltak reagálni, hogy mi ezt már jóval előbb bejelentettük. Drukkolok nekik, hogy jól sikerüljön, mi azon leszünk, hogy nekünk is jól sikerüljön és a közönség jól érezze magát.

Marsalkó Dávid megemlítette, hogy Azahriah esetében nem szabad Desh-ről sem elfeledkezni, aki szerinte sokat hozzátett a produkció sikeréhez, mégha a rapper-énekest nem is említik meg mindig. A Halott Pénz frontembere szerint mindkét csapat profi koncertet fog hozni, bízik a sikeres végkifejletben.

(Borítókép: Azahriah és Marsalkó Dávid. Fotó: Papajcsik Péter / Index, Vasvári Tamás / MTI)

Rovatok