Index Vakbarát Hírportál

Egyedül, elvonulva küzd a rákkal a Magyar Televízió legendás bemondója

2023. október 14., szombat 16:19 | aznap frissítve

Gyermekeiből és unokáiból merít erőt Kovács P. József, az egykori népszerű televíziós, aki magányosan küzd súlyos betegségével. A Blikknek arról beszélt, hogy a világ zajától távol, Tihanyban talált otthonra, ahol a rák mellett szeretett feleségének hiányával is meg kell birkóznia.

Elveszítette feleségét, és most egy súlyos betegséggel is szembe kell néznie Kovács P. József egykori legendás tévébemondónak.

Lánya szerint nincs szó betegségről

Frissítés: Kovács P. József lánya, Kovács Brigitta [akit a Blikk írásában tévesen Krisztinának említenek] cikkünk megjelenése után e-mailben megkeresett minket, és azt írta: „Apukám hála istennek makk egészséges”.

Az Index nem beszélt Kovács P. Józseffel, így nincs saját információnk a konkrét egészségügyi állapotáról. A cikkben arról esik szó, hogy az egykori bemondó rendszeresen jár az onkológiai intézetbe, ahol –  mint mondta – gyógyulni próbál a betegségből

A Blikk cikke szerint a bemondó elárulta, mire számít a betegségével kapcsolatban, továbbá betekintést nyújtott magányos mindennapjaiba is.

Nem tompul a fájdalma 

„A feleségem hiánya olykor elviselhetetlen” – mondta Kovács P. József, aki azt is elárulta, hogy jelenleg teljes magányban, egy üres házban él. Ráadásul 13 év után a puli kutyáját is elveszítette, amely helyett 82 évesen már nem szeretne másikat. 

A ke­zeim között halt meg

– árulta el a lapnak a legendás tévés. 

Mint kiderült, az egykori tévébemondó ráadásul súlyos betegséggel küzd: rendszeresen jár az onkológiai intézetbe, ahol lelkiismeretes orvosok segítségével próbál gyógyulni. 

Kovács P. József elárulta, hogy jók az eredményei, és a szakorvosok szerint akár tíz évig is élhet, ebben ő maga is hisz.

A televízió már nem fontos

Még gimnazista volt, amikor megnyert egy országos szavalóversenyt. Azonnal felfigyeltek a jóképű, gyönyörű orgánummal rendelkező fiatalemberre, s szinte becipelték a televízióba. Ott látott először kamerát, igazi stúdiót. Kovács P. József 1962-től főállású bemondó lett, egy ország kedvence, aki a mai napig megőrizte népszerűségét.

Elárulta, jólesik neki, hogy még nem felejtették el: nemrég például meghívták díszvendégnek egy olyan eseményre, ahonnan a pályája indult, a várpalotai könyvtárban fog szavalni, mint hajdanán. De számára kedves megemlékezésekre, koszorúzásokra is szívesen elmegy.

A televíziós személyiség szerint a világ azóta nagyon megváltozott:

az értékre és a mélységre egyre kevésbé van igény. Ebben az új világban pedig csendesen és magányosan érzi magát. 

A híreket nagyon megválogatva nézi és olvassa, inkább zenét hallgat, természetfilmeket néz. Többször is nyilatkozta: a televízió, ahol az egész életét töltötte, már nem olyan fontos számára. Ehelyett inkább a családjára, a legendás Déryné éttermet vezető gyermekei­re, Brigittára és Kristófra, illetve négy unokájára koncentrál.

Rovatok