Index Vakbarát Hírportál

Meghalt R. Kelényi Angelika

2023. október 16., hétfő 15:19

Életének 53. évében meghalt a Terézanyu-díjas magyar írónő, R. Kelényi Angelika. A regényíró több mint egy éve küzdött mellrákkal.

„Mély fájdalommal és megrendüléssel tudatjuk, hogy R. Kelényi Angelika, Terézanyu-díjas magyar szerző, méltósággal viselt, hosszan tartó, súlyos betegség után elhunyt” – vette észre a hvg.hu az Álomgyár könyvkiadó Facebook-bejegyzését. 

„Családjának, kollégáinak, olvasóinak gyásza mérhetetlen, hiánya pótolhatatlan űrt hagy maga után” – tették hozzá.

A kiadó azt írta, hogy „Angelika az elmúlt másfél év küzdelmeit példaértékű kitartással és akaraterővel viselte, és egy pillanatig sem hagyta abba az írást. Történetein keresztül megannyi felejthetetlen percet szerzett közönségének, könyveit immár az égi olvasóknak írja”.

Az írónő 2022-ben írta meg közösségi oldalán, hogy mellrákkal küzd. Ezt követően gyakorta írt betegségéről. Bejegyzései alapján úgy tűnt, van remény a gyógyulásra.

Elmondtam, hogy kemoterápiát fogok kapni, ami legyengít, és lehet, hogy baromi pocsékul leszek. Erre rákérdezett, hogy rákos vagyok-e. Én meg bólintottam, hogy igen. Összetört. Lassan öt éve veszítettük el az apukáját, és a rák a legtöbb ember szemében egyenlő a halálos ítélettel. Elég nehezen tudtam elmagyarázni neki, hogy nem áll szándékomban meghalni, és nem fogja elveszíteni a másik szülőjét is

– írta egy korábbi Facebook-posztjában.

R. Kelényi Angelika 1970. december 2-án született Kazincbarcikán. Húszéves koráig élt a szülővárosában, majd Budapestre költözött, 2006 óta Budakalászon élt. Az ELTE Pedagógia és Pszichológia Karán végzett.

R. Kelényi 2006-tól a Blikk Nők és Tina magazin külsős cikkírója volt, 2012-től a Nőkorszak.hu online magazin főszerkesztője.

2014-ben nyerte el a Terézanyu pályázat fődíját, ezt követően indult el regényírói pályafutása – írta a Libri.

  

Rovatok