Index Vakbarát Hírportál

Ismét bíróság elé állhat Alec Baldwin

2023. október 18., szerda 12:02

Az új-mexikói esküdtszék hamarosan ismét büntetőeljárás alá vonhatja Alec Baldwint a 2021 októberében, egy forgatáson történt, halálos végkimenetelű fegyverbaleset miatt. Az ügyészek szerint ugyanis a színész bűnösségére utaló bizonyítékok kerültek elő.

Mint írtuk, Alec Baldwin ellen kétrendbeli gondatlanságból elkövetett emberölésért emeltek vádat az Új-Mexikóban, a Rust című film forgatásán történt incidens miatt.  

Ekkor Halyna Hutchins operatőr meghalt, Joel Souza rendező pedig megsérült, miután Baldwin lelőtte őket kellékfegyverével. A bíróság 2023 tavaszán ejtette a büntetőjogi vádakat a színész ellen, nem sokkal később pedig a zűrös filmforgatás is véget ért.

Kari Morrissey és Jason Lewis új-mexikói különleges ügyészek azonban most közölték, újabb, Baldwin bűnösségére utaló bizonyítékokat találtak, így az ügy ismét bíróság elé kerülhet.

Az elmúlt hónapokban lefolytatott kiterjedt nyomozás után további tények láttak napvilágot, amelyek szerintünk azt mutatják, hogy Alec Baldwin bűnös volt Halyna Hutchins halálában és Joel Souza lelövésében. Úgy gondoljuk, hogy a megfelelő lépés az, ha lehetővé tesszük egy új-mexikói polgárokból álló testületnek, hogy döntsön arról, hogy Baldwint büntetőeljárás alá kell-e vonni

– közölték az ügyészek, akik a következő két hónapon belül előterjesztik az ügyet.

Baldwin ügyvédje a CNN -nek úgy nyilatkozott, sajnálja, hogy a „szörnyű tragédiából ez a félrevezető vádemelés lett”. „Bármilyen vádakkal néz szembe ügyfelem, a bíróság előtt válaszolunk rájuk” – tette hozzá.

Rovatok