Index Vakbarát Hírportál

Furcsa dolgot lehet mától örökbe fogadni

2023. október 18., szerda 09:21

Új fejezetet nyit az alkotó és a befogadó közötti szorosabb kötelék kialakításában a Godot Kortárs Művészeti Intézet innovatív kezdeményezése: október 18–29. között rendezik a Godot Art Expót.

A rendezvény keretében a látogatók nemcsak a műalkotásokat fedezhetik fel, hanem közvetlen kapcsolatba léphetnek az alkotókkal is, támogatva pályájukat, hozzájárulva a művészet jövőjéhez.

Ahogy a sajtóközleményből is kiderült, az év egyik legmeghatározóbb művészeti eseményeként a Godot Art Expo egy egyedülálló kezdeményezéssel igyekszik az alkotó és befogadó, a művész és a művészetre nyitott közönség közötti kapcsolatot elmélyíteni.

Segítő kezdeményezés

A Fogadj örökbe egy képzőművészt! koncepció új lehetőséget kínál arra, hogy az érdeklődők jobban megismerhessék a kortárs tehetségeket, akiknek így nemcsak a munkásságukat támogatják, de a művészet jövőjéhez is hozzájárulnak.

A látogatók azzal, hogy megvásárolnak egy műtárgyat, »örökbe fogadják« a művészt, ezzel személyes kapcsolatot teremtve az alkotó művészi világával

– fogalmazott Laczkovich Borbála, az intézet művészeti vezetője.

Az októberi rendezvényre kétszáz fiatal képzőművész több mint kétezer alkotását válogatták be. A kiállított műveket „gerilla áron”, vagyis kedvezményesen szerezhetik be az érdeklődők. A vásárlással közvetlenül támogathatják a fiatal művészek karrierjét, elősegítve az alkotói közösség fejlődését.

Fenntartható koncepció

A Godot Kortárs Művészeti Intézet legújabb kezdeményezésével azt a komplex művészettámogató ökoszisztémát kívánja tovább erősíteni, amely a fenntarthatóság szempontjait szem előtt tartva nyújt megoldást arra, hogy az alkotók a művészetükből éljenek, és így legyenek ismertek, elismertek. 

A Godot Art Expo október 17-én már egy különleges 0. napi programmal várja az érdeklődőket,

ahol a fogyasztható művészet is valósággá válik. A szervezők október 18. és 29. között várják a látogatókat a Godot Kortárs Művészeti Intézet Óbudai (Fényes Adolf utca 21.) magánmúzeumában.

Rovatok